SOLOSOLE VERMENTINO Vermentino Bolgheri DOC, Poggio Al Tesoro

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Poggio Al Tesoro. Læs mere om producenten

Om produktet

Solosole Vermentino Bolgheri DOC er lavet på 100% Vermentino, der hentes på vinmarken Le Sondraie, som ligger mellem selve landsbyen Bolgheri og vestkysten. Vinmarken blev bl.a. beplantet i 2004 med et udvalg af Vermentino druer fra Korsika, efter Guyot opbindingssystemet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06076221735

EAN Nr 8033049450033

Druer 100% Vermentino

Lagring 4 mdr. "sur lie" på ståltank + 1 md. på flaske.

Scoreplads

Gambero Rosso2
Robert Parkers The Wine Advocate92
James Suckling92
Wine Enthusiast90
Vinous Antonio Galloni90
Decanter 100 skala90

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Poggio Al Tesoro. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Solosole Vermentino Bolgheri DOC er lavet på 100% Vermentino, der hentes på vinmarken Le Sondraie, som ligger mellem selve landsbyen Bolgheri og vestkysten. Vinmarken blev bl.a. beplantet i 2004 med et udvalg af Vermentino druer fra Korsika, efter Guyot opbindingssystemet og med ca. 8.000 vinstokke/ha. Den dybe, sand-, småstens- og lerholdige undergrund og de kølige briser fra havet giver perfekte forhold til dyrkning af hvidvinsdruer.

De håndplukkede klaser bliver presset hele, og mosten bliver gæret køligt på ståltanke (16°C i 20 dage) og gennemgår derefter en malolaktisk gæring. Vinen modnes i fire måneder ”sur lie” på ståltanke, og efter aftapningen desuden i en måned i kælderen, før den frigives.

I duften byder Solosole på lækre, friske og rene aromaer af vilde blomster, krydderurter og hvide, eksotiske frugter (litchi, passionsfrugt, ananaskirsebær, grape). Smagen er flot struktureret og sprød, med nogle af de samme toner som i duften, men også meget saftige nuancer af hvide ferskner og grønne æbler. En meget appetitgivende og tiltalende hvidvin! Prøv den sammen med vegetarretter, røget laks, skaldyrs- eller fiskesuppe, dampede fisk med lyse saucer eller til asiatiskinspirerede retter.

×