ROSSO PASSO COLLEZIONE In Botte, IGT Veneto, Cantine Lenotti

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne (normalt 50% Sangiovese og 50% Merlot, men i nogle årgange også lidt Corvina) til denne Rosso Passo Collezione er hentet på Lenottis vinmarker i forskellige distrikter øst for Gardasøen. Alle parcellerne er beplantede efter ”espalier” eller ”guyot” systemet, som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 06031112135

EAN Nr 8000305115029

Druer 50% Merlot 50% Sangiovese

Lagring

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne (normalt 50% Sangiovese og 50% Merlot, men i nogle årgange også lidt Corvina) til denne Rosso Passo Collezione er hentet på Lenottis vinmarker i forskellige distrikter øst for Gardasøen. Alle parcellerne er beplantede efter ”espalier” eller ”guyot” systemet, som sikrer druerne en perfekt modning. Vinen er lavet efter den klassiske ”ripassato”-teknik, hvor man ved slutningen af gæringen af de tørrede druer til Amarone eller Recioto, hælder nogle af de bedste Veneto-vine på den pressede maske og starter en ny gæring. Til sidst modnes vinen i et par måneder på store, klassiske ”botti” fade, for at tilføre mere fedme og kompleksitet.

Rosso Passo Collezione in Botte har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er frugtrig og umiddelbar med sødmefulde frugtnuancer men også med en god friskhed og et godt bid. I smagen er vinen ligeledes ganske åben og velouragtig, med toner af kirsebær, hindbær og blommer, og en ganske god struktur. Eftersmagen er frisk og harmonisk, med en god balance mellem den frugtrige stil, kødfuldheden og krydderierne. En delikat trækarakter kommer frem i denne klassiske og fyldige, halvtørre Veneto-rødvin.

Server den til sammenkogte grønsagsretter, pasta, risotto, grillet kød (fjerkræ, svinekød, lam), råvildt eller hvidskimmeloste.

×