Østjysk Vinforsyning er nomineret til Årets SMV 2025, hvor Esben er i finalen i kategorien Årets ESG Frontrunner!
Se finalevideoen og stem på Esben her: Finalister – Årets SMV | Hylder ildsjælene bag resultaterne

Afstemningen er åben fra 23. april – 8. maj 2025

x

ROSSO DEL BEPI IGT Agricola Quintarelli, Veneto

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Om produktet

Hos Quintarelli producerer man kun Amarone-vine i de bedste årgange. I gode årgange bruger man druer fra de parceller, man normalt bruger til Amarone, til at lave Rosso del Bepi (”Bedstefars rødvin”), Veneto IGT og i ”svage” årgange, laver man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 15,50

Nr 06068311635

Druer Cabernet Franc/Cabernet Sauv. 55% Corvina & Corvinone Croatina Nebbiolo 30% Rondinella Sangiovese

Lagring 7 år på små og mellemstore slavonske træfade

Distrikt

Veneto IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Hos Quintarelli producerer man kun Amarone-vine i de bedste årgange. I gode årgange bruger man druer fra de parceller, man normalt bruger til Amarone, til at lave Rosso del Bepi (”Bedstefars rødvin”), Veneto IGT og i ”svage” årgange, laver man hverken Amarone eller Rosso del Bepi.

Rosso del Bepi er sammensat af 55% Corvina og Corvinone, 30% Rondinella, og en sammensætning af 15% Cabernet (Sauvignon og Franc), Nebbiolo, Croatina og Sangiovese. Druerne håndplukkes medio september, med en skrap selektering. Hos Quintarelli bruger man i alt kun 15-30% af druerne på de udvalgte parceller til Recioto, Amarone eller Rosso del Bepi. Efter høsten fortsætter druerne med at modne/tørre naturligt i små trækasser og måtter af pil. Spor af botrytis begynder som regel at dukke op ultimo november/primo december og fortsætter til slutningen af januar. Her bliver de tørre druer skånsomt presset, og mosten begynder spontant at gære med druernes egne gærceller. Efter den langsomme gæring (45 dage), bliver vinen flyttet til små og mellemstore slavonske træfade, hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og bliver modnet i 7 år. Som altid hos Quintarelli foregår aftapningen uden klaring eller filtrering.

Når man opdager kvaliteten og kompleksiteten af Quintarellis Rosso del Bepi (som i virkeligheden er en Amarone deklassificeret som Veneto IGT), får man en idé om husets ”ægte” Amarones klasse! Den har en aroma, en fylde, en struktur og en harmoni, som ganske enkelt er fremragende. Duften byder på nuancer af blommer, violer, kirsebær og krydderier, som både charmerer og forfører. Smagen har en fantastisk harmoni mellem de velour- og frugtagtige toner (brombær, solbær, blommer), med sarte eksotiske toner, og de mere delikate og elegante nuancer af hyben, roser og granatæbler, som matcher den mineralske eftersmag ganske godt. Gemmepotentialet er enormt, men vinen charmerer allerede hele vejen igennem.

×