PINOT NOIR SONOMA COUNTY Estate Grown, Cline Cellars

Distrikt

sonoma-valley. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Om produktet

Cline Cellars var blandt af de første til at plante Pinot Noir i den sydlige del af Sonoma, for mere end 20 år siden. Man valgte nogle af de køligste vinmarker, dels nær Petaluma Gap i Sonoma Coast, dels ved... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land sonoma-valley

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05502112035

EAN Nr 0098652190057

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 7 mdr. primært på franske fade (40% nye).

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

sonoma-valley. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Cline Cellars var blandt af de første til at plante Pinot Noir i den sydlige del af Sonoma, for mere end 20 år siden. Man valgte nogle af de køligste vinmarker, dels nær Petaluma Gap i Sonoma Coast, dels ved selve vingården i Carneros, tæt ved San Pablo Bay. Begge disse områder er i dag kendte for at producere fremragende, aromatiske Pinot Noir vine. Druerne er håndplukkede og bliver derefter afstilket og skånsomt mast for at undgå for meget tannin i vinen. Mosten overføres på rustfrie ståltanke, hvor gæringen foregår spontant med druernes egne gærceller, og med daglige omrøringer. Efter en let presning, bliver vinen udsat for en naturlig bundfældning og derefter modnet i 7-8 måneder, primært på medium-toasted franske fade (ca. 40% nye), men også med en lille andel amerikanske og østeuropæiske træfade.

I duften byder vinen på aromatiske toner af kirsebær, jordbær og hindbær, samt mere kølige toner af mynte. I smagen har den en god fylde med mørkere toner af blommer, bitter chokolade og en smule cedertræ. Den slutter meget frugtrig og sprød, med god fylde og velour. En meget harmonisk og elegant californisk Pinot Noir! Server den f.eks. til grillet eller ovnstegt lam eller kalv, men også til en risotto med svampe. Prøv den også – serveret let afkølet – til grillet laks.

×