MUS XX ØKO Dolomiti Bianco, Alois Lageder
Distrikt
Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Alois Lageder. Læs mere om producenten
Om produktet
MÙS - XX hører til serien "Comets", som samler vine, hvor man eksperimenterer med forskellige druesammensætninger, anderledes vinificeringsteknikker m.m. Når det ønskede resultat er opnået, bliver vinene sendt på markedet i en bestemt årgang eller årgangskombination. MÙS - XX er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Alois Lageder. Læs mere om producenten
Mere om produktet
MÙS – XX hører til serien “Comets”, som samler vine, hvor man eksperimenterer med forskellige druesammensætninger, anderledes vinificeringsteknikker m.m. Når det ønskede resultat er opnået, bliver vinene sendt på markedet i en bestemt årgang eller årgangskombination.
MÙS – XX er lavet på druesorterne Goldmuskateller og Müller Thurgau fra Magré og Egna, Valle d’Isarco-Tschötsch, i højder af 220-750 m.o.h. Jordbunden består primært af smuldrede kalksten, som ofte giver delikate og mineralske vine. Goldmuskateller og Müller Thurgau druerne presses direkte ved ankomsten til kælderen, dog igangsættes en gæring af en andel af Goldmuskateller i hele klaser inden presningen. Når blendet af de tre moste opnår ca. 22 g./l. restsukker, aftappes vinen uden filtrering på sparkling-flasker, hvor gæringen fortsætter. Denne naturlige måde at lave en mousserende vin på kaldes PET NAT-metoden (Pétillant Naturel), hvor man altså aftapper vinen midt i en gæring for at bevare alle druernes sarte og karakteristiske aromaer.
MÙS – XX har en flot, gylden farve og en afstemt, vedvarende mousse. I duften er denne perlende vin ret koncentreret i frugten, med nuancer af mirabeller, abrikoser og ferskner samt mere delikate blomstertoner. Smagen er tør, liflig og sprød, med god mineralitet, eksotiske frugttoner og en smule ristet brød. Vinen slutter ren og harmonisk – i fuld Alto Adige stil! Server den som aperitif (gerne med klassiske italienske stuzzichini) eller sammen med skaldyr og fisk. Passer også til grønsagsretter med fx courgetter, auberginer og tomater.