MOREY SAINT DENIS 1. CRU Les Sorbets, Lupe-Cholet

Distrikt

Morey St. Denis. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Les Sorbets” - hvorfra Lupé-Cholet henter Pinot Noir-druerne til denne vin - ligger i en højde af ca. 250 m.o.h., meget tæt ved selve landsbyen Morey, umiddelbart sydøst for rækken af Grand Crus-markerne. Navnet kommer af det franske ”sorbier” (røn),... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03401411835

EAN Nr 3296312137016

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 14-16 mdr. på egetræsfade. 30-35% nye.

Distrikt

Morey St. Denis. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Les Sorbets” – hvorfra Lupé-Cholet henter Pinot Noir-druerne til denne vin – ligger i en højde af ca. 250 m.o.h., meget tæt ved selve landsbyen Morey, umiddelbart sydøst for rækken af Grand Crus-markerne. Navnet kommer af det franske ”sorbier” (røn), da marken oprindeligt var dækket af denne træsort, som i lighed med vinstokken trives perfekt i den meget stenholdige jordbund, man netop finder her, ved foden af skråningen. Druerne transporteres til kælderen i Nuits-St-Georges i små kasser à 25 kg. for at undgå masning og oxydering. Den lange gæring foregår i klassiske, åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Den første fase foregår ved ca. 10-14°C, hvor Pinot Noirs klassiske frugtkarakter bedst ekstraheres, og derefter ved 20-30°C for at fremme strukturen og fylden i vinen. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 14-16 mdr. på 228 l. fade (30-35% nye) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.

Vinen har en blank, mørkerød kirsebærfarve, og duften bringer også straks tankerne mod netop denne frugt. Med lidt iltning udvikler vinen desuden en smule mørkere toner af sorte skovbær og krydderier (sort peber), men også læder og en let trækarakter. Smagen er allerede fint udviklet og harmonisk, med komplekse toner af syltede frugter, krydderier, cedertræ. I eftersmagen fornemmer man en god tannin, som vil “bære” vinen i mange år endnu, men også en delikat karakter, der på trods af vinens styrke gør den utroligt charmerende – og derved til en meget typisk Morey-Saint-Denis vin.

Vinen kan serveres til f.eks. lam eller okse, råvildt eller til ikke alt for kraftige hvid- eller rødskimmeloste. Serveringstemperatur: Ca. 17°. Husk at bruge store glas til en Bourgogne i denne klasse.

×