MONT ROSE, ROSE IGP Pays d’Oc, Domaine Montrose

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

Sammensætningen af druesorterne Grenache (65%) og Syrah (10%), som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Sauvignon-druer, som giver koncentration og rygrad. De tre druesorter vinificeres separat. De gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 1

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 600,00

Alkohol % 12,50

Nr 02520032265

EAN Nr 3560680002390

Druer 25% Cabernet Sauvignon 65% Grenache 10% Syrah

Lagring 3 måneder på ståltank

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Sammensætningen af druesorterne Grenache (65%) og Syrah (10%), som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Sauvignon-druer, som giver koncentration og rygrad. De tre druesorter vinificeres separat. De gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter bliver druerne presset og mosten bliver gæret køligt (15-18°C) på ståltanke. Efter gæringen bliver de tre forskellige vine sammensat og vinen får lov til at ligge på sit “lie” i ca. 3 måneder på de samme tanke.

Vinen har en flot, brillant, sund, rødlig farve, og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk, med god balance mellem frugtsødme og friskhed og dejlige, friske, eksotiske krydderier i eftersmagen.

Vinen vil egne sig fint sammen med f.eks. fiskesuppe, skaldyr, sushi, grillet fisk, fjerkræ eller med sydlandske sammenkogte retter lavet med grøntsager eller kød med hvid sauce. Prøv den med en provencalsk “ratatouille”. Den er ligesom født til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.

×