METAYAGE CHARDONNAY ØKO IGP PAYS DOC, Abbotts & Delaunay

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Abbotts & Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Métayage Chardonnay er lavet på Chardonnay-druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Carcassonne, Limoux og Hérault. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning, hvor de, der dyrker markerne for ejeren, får deres løn i form af druer eller vin.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03827021935

EAN Nr 3760011573678

Druer 100% Chardonnay

Lagring 9 mdr. på tank + en lille del på træfade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Abbotts & Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Métayage Chardonnay er lavet på Chardonnay-druer fra flere økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker i Carcassonne, Limoux og Hérault. Navnet ”Métayage” stammer fra en gammel fransk ordning, hvor de, der dyrker markerne for ejeren, får deres løn i form af druer eller vin. Dette gav bl.a. navnet til ejendommen ”La Métairie d’Alon”, hvor man benytter sig af ordningen, og hvor vinen bliver vinificeret.

Druerne plukkes tidligt om morgen. Efter en skånsom presning af klaserne, hvor man frasorterer mosten sidst i processen, igangsættes gæringen på en kombination af beton- og ståltanke, uden tilsætning af svovl, dette for at bevare vinens naturlig syre og bid. Derefter modnes vinen i ca. 9 måneder på sit “lie” (bundfald), med hovedparten på betontanke. Resten gennemgår en malolaktisk gæring og modnes på træfade, med løbende omrøring.

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er aromatisk og kølig, klassiske træk for Chardonnay, som er dyrket i højden. Vinen afslører friske, rene toner af citrusfrugter, hvide blomster og friskplukkede hasselnødder. Smagen har en god tørhed og mineralitet samt diskrete, eksotiske toner af vanilje og ristede nødder. Den slutter med god harmoni mellem sprødhed og fedme. Serveres til skaldyr, fisk og til lyst kød.

×