MALBEC ESTATE Mendoza, Kaiken Estate, Argentina

Distrikt

Mendoza. Læs mere om distriktet

Producent

Kaiken Wines. Læs mere om producenten

Om produktet

Estate Malbec er lavet på 100% Malbec-druer, som hentes fra en af Kaikens vinmarker i Agrelo (Mendoza), der ligger i en højde af 950 m.o.h., og hvor vinstokkene er plantet før 2005. Høsten foregår manuelt og druerne transporteres i beholder... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Argentina

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05670112035

EAN Nr 7804303555013

Druer 100% Malbec

Lagring

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Mendoza. Læs mere om distriktet

Producent

Kaiken Wines. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Estate Malbec er lavet på 100% Malbec-druer, som hentes fra en af Kaikens vinmarker i Agrelo (Mendoza), der ligger i en højde af 950 m.o.h., og hvor vinstokkene er plantet før 2005.

Høsten foregår manuelt og druerne transporteres i beholder af max. 300 kg. Efter ankomsten til kælderen bliver klaserne yderligere selekteret. Gæringen foregår i mindre tanke, så de forskellige parceller kan gæres separat og gengive deres egen karakter. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 6-8 måneder, 50% af vinen på franske træfade og den anden halvdel i ståltanke. Sammenstikningen efterfulgt af en naturlig bundfældelse og en let filtrering foregik først umiddelbart inden aftapning.

Vinen har en intens, rubinrød/lilla farve. I duften har vinen en sprød frugtaroma med nuancer af blommer, brombær, men også mere sarte toner af vilde roser og hyben. I smagen er vinen kødfuld og struktureret, men med god friskhed og frugtsødme. Den slutter med flotte, komplekse nuancer af kaffe og chokolade. Årgangens tanninrige og sprøde stil giver vinen en god balance.

Server vinen ved 15-17 grader til fx rødt kød og mad fra grill. Vinens blødhed og elegance gør, at den ud over rødt kød også kan serveres til lyst kød som kylling og gris, hvilket er atypisk for Malbec-vine.

×