LATE BOTTLED VINTAGE PORT Ramos-Pinto
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Om produktet
Efter en meget tør og kold vinter fortsatte de kølige temperaturer ind i foråret, men til gengæld nu ledsaget af intens nedbør, som besværliggjorde arbejdet i vinmarkerne. Begge forhold bidrog til en forsinket høst, men heldigvis blev august og september... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Douro. Læs mere om distriktet
Producent
Ramos-Pinto. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Efter en meget tør og kold vinter fortsatte de kølige temperaturer ind i foråret, men til gengæld nu ledsaget af intens nedbør, som besværliggjorde arbejdet i vinmarkerne. Begge forhold bidrog til en forsinket høst, men heldigvis blev august og september begge varme og tørre, hvilket medførte en perfekt modning af druerne. 2018-vinene er karakteriseret ved deres udprægede friske stil og perfekte balance.
Late Bottled Vintage 2018 er lavet af Touriga Nacional (42%), Touriga Francesa (26%), Tinta Barroca (12%), Sousão (12%), Tinta Cão (4%) og Tinta Roriz (4%) fra ældre vinstokke på Quinta do Bom Retiro (55%) og Quinta de Ervamoira (45%). Efter endt gæring og tilsætning af brændevinen er vinene modnet i Ramos Pintos kælder i Vila Nova de Gaia på træfade af ca. 15.000 l. Det endelige blend er sammenstukket i marts 2022 og aftappet i september samme år. Vinen er hverken varme-/kuldebehandlet eller filtreret, hvilket er med til at bevare den sarte frugt.
LBV 2018 har en intens, mørk, dyb farve og næsten uigennemsigtig i kernen. Duften er meget aromatisk med nuancer af hindbær, kirsebær og mørke blommer i perfekt kombination med sarte toner af eukalyptus og cedertræ. Smagen er meget frugtrig og struktureret, og også her finder man kirsebær, mørke blommer og modne røde bær foruden diskrete nuancer af bergamotolie. Den harmoniske opbygning fuldendes af kødfulde og silkebløde tanniner, som gør denne portvin til et yderst charmerende bekendtskab.
Vinen er perfekt til at ledsage ostesouffléer, fåreoste, blåskimmeloste og desserter med chokolade, og nogle vil måske stadigvæk også servere den til retter med lam og vildt, men den kombination finder nok færre og færre tilhængere…