LANGHE ROSSO CINO DOC, Alberto Ballarin

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen er blevet navngivet ”Cino” til minde om bedstefaderen Giovannis bror, som hed Lorenzo, men som alle kaldte ”Onkel Cino”, og som ejede den største vinmark, der leverer druer til denne vin. Langhe Rosso Cino er produceret på Barbera, Nebbiolo... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06019912235

EAN Nr 8052693890057

Druer 30% Barbera 40% Dolcetto 30% Nebbiolo

Lagring 6 mdr. på ståltanke + 6 mdr. på flaske.

Distrikt

Langhe. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen er blevet navngivet ”Cino” til minde om bedstefaderen Giovannis bror, som hed Lorenzo, men som alle kaldte ”Onkel Cino”, og som ejede den største vinmark, der leverer druer til denne vin. Langhe Rosso Cino er produceret på Barbera, Nebbiolo og Dolcetto-druer høstet på forskellige parceller på ejendommen nær La Morra, Monforte d’Alba og Novello, hvor vinstokkene er fra 20 til 40 år gamle. Parcellerne vender mod syd, ligger i en højde fra 200-230 m. Undergrunden består hovedsageligt af kalksten og blå mergel. Druesorterne er gæret separat på ståltanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinene sammenstukket og derefter lagret i 6 måneder på samme type tanke og 6 måneder på flasker, inden vinen forlader kælderen.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk og frugtrig aroma med toner af kirsebær og blommer, men også mere delikate toner af roser. I smagen er Cino ret charmerende og frugtrig, med en flot ren stil og samtidig en god fylde. Cino kan serveres til f.eks. salater med skinke, røget andebryst eller bacon, ukomplicerede pasta- eller risottoretter med fjerkræ, svine- eller kalvekød og til hvidskimmeloste.

×