LA LOMA Rioja, Miguel Merino
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Om produktet
Tempranillo (90%) og Garnacha (10%) - druerne til denne vin hentes på vinmarken ”La Loma” (1,4 ha.) nær Briones med busk-vinstokke (vaso) plantet i 1946. Marken ligger på en ret stejl, østvendt skråning i 534-550 m.o.h. Den ene ende af... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Rioja. Læs mere om distriktet
Producent
Miguel Merino. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Tempranillo (90%) og Garnacha (10%) – druerne til denne vin hentes på vinmarken ”La Loma” (1,4 ha.) nær Briones med busk-vinstokke (vaso) plantet i 1946. Marken ligger på en ret stejl, østvendt skråning i 534-550 m.o.h. Den ene ende af marken har en fattig, kalkholdig jordbund, som giver friske og elegante vine, mens den anden ende af marken er mere ler- og mergelholdig, hvilket sikrer vine med god struktur, fedme og tannin. Sammensætningen af disse to vinstilarter giver en flot og sjælden harmoni.
Druerne transporteres til vingården i små kasser af ca. 15 kg. Her gennemgår de en yderligere sortering for kun at bruge de bedste druer. Efter en klassisk afstilkning og en let masning, gennemgår druerne en kold maceration i 3 dage, inden gæringen starter. Gæringen foregår separat for hver parcel og druesort, på små ståltanke. Derefter flyttes de forskellige cuvéer over på franske træfade af 500 l. (1-4 år gamle), hvor den malolaktiske gæring, efterfulgt af en modning i 14 måneder foregår. Sammenstikningen af de forskellige vine foretages lige inden aftapning (uden filtrering).
De to forskellige jordbundstyper på vinmarken giver en spændende balance mellem de frugtrige, delikate toner og de mere kødfulde og strukturerede nuancer. Tempranillo dominerer og giver klassiske nuancer af mørke bær i både duft og smag, mens Garnacha bringer mere saftige, rødlige toner af kirsebær og mandler. Smagen er først og fremmest frugtrig og elegant, men med iltningen bliver den dybere og mere kompleks. Meget harmonisk og charmerende.
Server den efter en iltning på ½ til en time på karaffel. Den egner sig fint til alle kødretter: Kalv, okse, lam og vildt.