SILVANER TROCKEN KUGELSPIEL, VDP ERSTE LAGE, Fürstlich Castell’sches Domänenamt, Franken

Producent

furstlich-castell'sches-domanenamt. Læs mere om producenten

Om produktet

Kugelspiel regnes som en af de absolut bedste vinmarker i området og har formentlig fået sit navn fra en bowlingbane, som engang lå her i udkanten af den tilstødende Steigerwald-skov, som mod vest agerer beskyttelse og samtidig skaber et tempereret... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00315122135

EAN Nr 4005178502123

Druer 100% Sylvaner/Silvaner

Lagring 9 mdr på egefade

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Producent

furstlich-castell'sches-domanenamt. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Kugelspiel regnes som en af de absolut bedste vinmarker i området og har formentlig fået sit navn fra en bowlingbane, som engang lå her i udkanten af den tilstødende Steigerwald-skov, som mod vest agerer beskyttelse og samtidig skaber et tempereret og ideelt klima til produktion af store Franken-vine.

Druerne høstes manuelt ad flere omgange, når de er optimalt modne og gæringen foretages i såvel store egetræsfade (80%, og hvor træet kommer fra egne skove) som i rustfrie ståltanke (20%) og udelukkende på druernes egne naturlige gærceller. Efterfølgende modner vinen ”sur lie” på store egetræsfade frem til maj måned det følgende år.

Vinen har en lys strågul farve og en behagelig duft af friske krydderurter og citrusfrugter samt et let strejf af pebermynte. Smagen er præget af fine florale og letkrydrede noter samt udtalte saltede, mineralske nuancer og en frisk, livgivende syre. Eftersmagen er meget harmonisk og vedholdende.

På grund af den udtalte mineralske og syrefriske karakter, som den unikke ”gipskeuper”-jordbund tilfører, er vinen sikret en lang holdbarhed og har ifølge huset selv et lagringspotentiale på op til 15 år!

Vinen er perfekt til at ledsage fiske- og skaldyrsretter, lyse kødretter og salater.

×