GRENACHE ROSE IGP Pays d’Oc, Abbotts & Delaunay

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Abbotts & Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Grenache Rosé ”Les Fruits Sauvages” laves på Grenache-druer fra udvalgte parceller i to områder i IGP Pays d’Oc: Aude-dalen med en ler- og kalkholdig undergrund, som giver frugtige og aromatiske vine og Hérault-dalen, som sikrer fylde, struktur og harmoni. Begge... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03828332235

EAN Nr 3760011572336

Druer 100% Grenache

Lagring 2-3 mdr. på ståltanke.

Skruelåg Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Abbotts & Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Grenache Rosé ”Les Fruits Sauvages” laves på Grenache-druer fra udvalgte parceller i to områder i IGP Pays d’Oc: Aude-dalen med en ler- og kalkholdig undergrund, som giver frugtige og aromatiske vine og Hérault-dalen, som sikrer fylde, struktur og harmoni. Begge steder giver de varme og solrige vejrforhold en perfekt modning af druerne.

Druerne høstes tidligt om morgenen, mens de endnu er kølige. Efter en skånsom masning af druerne og en kort maceration med skallen, hvor mosten hurtigt får en dejlig pink farve, bliver druerne presset og gæret på temperaturregulerede ståltank. Vinen aftappes efter en modning i 2-3 måneder på ståltanke, uden forudgående malolaktisk gæring, for at bevare friskheden og frugtkarakteren.

Bag den sarte, lyserøde farve finder man meget subtile og rene, eksotiske nuancer af røde frugter (hindbær, ribs og hyben) i duften. Smagen er meget mineralsk og en smule saltet, med lækre, tørre, frugttoner. Vinen har samtidig en god struktur og fylde.

Serveres som aperitif, til salater (gerne med røget skinke), skaldyrsretter, grillet fisk og til sushi.

×