GEWÜRZTRAMINER AUSLESE BIO Orange Edelsüss Nahe, Weingut im Zwölberich

Producent

Weingut im Zwölberich. Læs mere om producenten

Om produktet

Weingut im Zwölberich henter druerne til denne Gewürztraminer fra et par udvalgte parceller i Langenlonsheim, hvor undergrunden mest består af sand og løss. Druerne bliver skånsomt afstilket, mast og gæret med skind på ståltanke, med druernes egne gærkultur. På grund... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Årgang 2022

Størrelser 50,00

Alkohol % 9,50

Nr 00313422225

EAN Nr 4036637705007

Druer 100% Gewürztraminer

Lagring 4 mdr på tank

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Producent

Weingut im Zwölberich. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Weingut im Zwölberich henter druerne til denne Gewürztraminer fra et par udvalgte parceller i Langenlonsheim, hvor undergrunden mest består af sand og løss. Druerne bliver skånsomt afstilket, mast og gæret med skind på ståltanke, med druernes egne gærkultur. På grund af skindet får vinen en smuk, pink/orange farve (hvoraf begrebet ”orangevin”). Gæringen standses ved afkøling, når vinen rammer en alkoholprocent på 10%, således at vinen beholder en del af dens sukker. Den er derefter modnet i 4 måneder på ståltanke, for at gengive druesortens og parcellens karakter fuldt ud.

Vinen har en flot rosa/pink/orange farve og er ret tyktflydende på glasset. Duften er både frisk og eksotisk, med toner af vilde roser, hyben, røde æbler, litchi og granatæbler. Den besidder en diskret nuance af krydderier fra druen. Smagen er forbavsende saftig, frisk og elegant på trods af sødmen. Vinen slutter med bid og charme. Man fornemmer en smule bitterhed i eftersmagen, som minder om drueskind. En meget karakterfuld vin.

Den kan serveres som dessertvin sammen med frugtdesserter (frugtsalat, frugttærter, mirabelle- eller rabarbersouffléer), men vil også egne sig fint til blåskimmeloste. Den kan også sagtens serveres alene… Serveringstemperatur: 12-14 grader.

×