GEVREY CHAMBERTIN LES EVOCELLES Lupe-Cholet

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

"Lieu-dit"-vinmarken Les Evocelles ligger i den nordlige del af Gevrey-Chambertin, øverst på den østvendte skråning over landsbyerne Gevrey Chambertin og Brochon, og nyder godt af en perfekt soleksponering. Les Evocelles grænser op til to 1. Cru-vinmarker: Les Goulots og Champeaux.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03906412035

EAN Nr 3296312151050

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 14-16 mdr. på franske træfade (228 l., 40% nye).

Distrikt

Gevrey Chambertin. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

“Lieu-dit”-vinmarken Les Evocelles ligger i den nordlige del af Gevrey-Chambertin, øverst på den østvendte skråning over landsbyerne Gevrey Chambertin og Brochon, og nyder godt af en perfekt soleksponering. Les Evocelles grænser op til to 1. Cru-vinmarker: Les Goulots og Champeaux. Det er i dag Lupé-Cholet, som dyrker parcellen, hvor man høster druerne fra. Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser af 25 kg., en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Vinen er modnet på 228 l. fade (40% nye, 14-16 måneder) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges – en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.

Gevrey-Chambertin Les Evocelles fra Lupé-Cholet har en dyb, rubinrød farve. Duften afslører nuancer af koncentrerede, røde bær og en smule sort peber. Smagen er allerede fint afrundet med toner af modne kirsebær, blommer, blåbær, krydderier, lakrids og vanilje. Vinen har en god balance mellem struktur, frugtsødme, tannin og finesse. Den slutter med en smule mineralitet og masser af friskhed.

Vinen kan drikkes til okse- eller kalvekød, vildt eller til ikke alt for kraftige oste. Prøv den også til en god lammekølle. Serveringstemperatur: Ca. 16°. Husk at bruge store glas til en top-Bourgogne!

×