ETOILE ROSE ØKO Domaines Ott, Provence

Distrikt

Vin de France. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Om produktet

Med den nye rosévin "Étoile", som er sammensat af vine fra Clos Mireille, Château de Selle og Château Romassan, har brødrene Jean-François og Christian Ott - 4. generation i familien på Domaine Ott - ønsket at nå toppen inden for... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01125432235

EAN Nr 3383690002019

Druer 80% Grenache 20% Mourvedre

Lagring 25% på keramiske tanke, resten i ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Vin de France. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Med den nye rosévin “Étoile”, som er sammensat af vine fra Clos Mireille, Château de Selle og Château Romassan, har brødrene Jean-François og Christian Ott – 4. generation i familien på Domaine Ott – ønsket at nå toppen inden for rosévine og vise, hvad de tre ejendommes privilegerede beliggenheder i AOC Côtes de Provence og AOC Bandol betyder for kvaliteten. Navnet Étoile (stjerne på fransk) er hentet fra firmaets oprindelige logo, hvor en lille stjerne indgår efter selve navnet Ott.

Med en klassisk druesammensætning på 80% Grenache og 20% Mourvèdre, har man forsøgt at samle den typisk saltede, frugtrige og kødfulde stil fra Clos Mireille, finessen fra Château de Selle og strukturen fra Château Romassan i en vin, som svarer til det, teamet bag Domaines Ott forstår ved en stor Provence-rosévin. Efter en klassisk rosé-vinificering med en kort skindmaceration og en presning ved lavt tryk, efterfulgt af en kølig gæring, har man givet vinen en delvis modning på keramiske tanke, som bevarer vinens renhed og frugtkarakter.

Resultatet er ganske imponerende. I farven har Étoile den klassiske løgfarve/orange nuance, som er typisk for en rosé fra Provence. Duften er spækket med eksotiske frugtnuancer, friskhed og en særpræget saltet aroma, som giver både sprødhed og karakter. Også i smagen er vinen meget aromatisk og appetitvækkende. Vinen udvikler en kraftig og struktureret stil, med en velour, som matcher fint de sprøde toner. Vinens stil vil passe meget godt med kammuslinger i sauce, røget laks, svine- og kalvekød i lyse saucer samt til fjerkræ. Den bør ikke serveres for kold – 8-10 grader er den optimale temperatur.

×