DUAS QUINTAS RED Douro, Ramos-Pinto

Distrikt

Douro. Læs mere om distriktet

Producent

Ramos-Pinto. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet "Duas Quintas" ("to vingårde") kommer af, at vinen laves på druer fra to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m.o.h. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden, Quinta... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Portugal

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 06601012235

Druer Sousão Tinta Amarela / Trincadeira Tinta Barroca Tinta da Barca Tinta Roriz Tinto Cão 27% Touriga Franca / Francesa 48% Touriga Nacional

Lagring

Distrikt

Douro. Læs mere om distriktet

Producent

Ramos-Pinto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet “Duas Quintas” (“to vingårde”) kommer af, at vinen laves på druer fra to af Ramos Pintos vingårde. Den ene, Quinta de Ervamoira, ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m.o.h. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden, Quinta dos Bons Ares, ligger 600 m.o.h. og har en jordbund af granit. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Til Duas Quintas laver man en selektion af de bedste klaser på de to ejendomme, og druesorterne er dem, man normalt bruger til portvinsproduktionen: Touriga Nacional (48%) og Touriga Francesa (27%) samt Tinta Roriz, Tinta da Barca, Tinta Barroca, Sousão, Tinto Cão og Tinta Amarela for årgang 2018.

Selve vinificeringen er klassisk med en lang gæring, dels på granit ”lagares”, dels på ståltank. Efter den alkoholiske og den malolaktiske gæring modnes vinen i 12 måneder med 20% på franske barriques, 30% på store egetræsfade og resten på rustfrie ståltanke.

Duas Quintas er derfor meget aromatisk, sprød og med god frugtkoncentration. Man finder vinens klassiske nuancer af kirsebær og blommer, men også toner af krydderurter, granatæbler, tyttebær og en smule trækarakter. Smagen er ret delikat først, med bid og blød tannin, men kødfuldheden og struktur vokser med iltning. Det er dog friskheden, frugt og charme som kendetegner. Prøv den sammen med fjerkræ, pastaretter, vegetar gryderetter, grillet fisk og til ost (fx fåreost). Duas Quintas bør ikke serveres for varm. En temperatur på ca. 16-18 ° vil være perfekt.

×