CÔTES-DU-RHÔNE ROUGE ØKO PARALLÉLE 45, Paul Jaboulet Ainé

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Om produktet

Navnet Parallèle 45 stammer fra den 45. nordlige breddegrad, som løber to km. fra Jaboulets kældre. Linien betragtes som grænsen til ”le Midi”, som franskmændene kalder Sydfrankrig. Vinen er lavet af 55% Grenache Noir, 40% Syrah samt 5% andre druesorter,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 02740012135

EAN Nr 3105714950553

Druer 8% Carignan 1% Cinsault 48% Grenache Noir 4% Marselan 5% Mourvedre 33% Syrah

Lagring -

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet

Producent

Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Navnet Parallèle 45 stammer fra den 45. nordlige breddegrad, som løber to km. fra Jaboulets kældre. Linien betragtes som grænsen til ”le Midi”, som franskmændene kalder Sydfrankrig.

Vinen er lavet af 55% Grenache Noir, 40% Syrah samt 5% andre druesorter, som kommer fra ca. 40 år gamle, økologiskdyrkede vinstokke i den sydlige del af Rhône, dels fra Rhôneflodens højre bred med klassiske, runde aflejringssten, dels fra Enclave des Papes nær Valréas, hvor undergrunden er ler- og kalkholdig. Udbyttet er holdt nede på ca. 45 hl./ha. Grenache og de 5% andre druesorter bliver gæret i store, temperaturregulerede rustfrie ståltanke for at bevare frugtrigheden og friskheden, mens Syrah gæres separat i mindre gæringskar af træ, noget som tilfører fedme og kompleksitet. Efter sammenstikningen bliver vinen modnet i 9 måneder på ståltanke og opretstående træfade.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale. Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste.

×