CÔTES-DU-RHÔNE BIOGRAPHIE ØKO, HORECA Paul Jaboulet Ainé
Distrikt
Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Om produktet
Côtes-du-Rhône ”Biographie” laves på druerne Grenache (55%), Syrah (40%) samt en smule Mourvèdre, Carignan og Cinsault fra den sydlige del af Rhône (Vaucluse-området). Druerne kommer fra flere økologiskdyrkede parceller med vinstokke, som i gennemsnittet er ca. 40 år gamle. Den... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Côtes du Rhône. Læs mere om distriktet
Producent
Paul Jaboulet Ainé. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Côtes-du-Rhône ”Biographie” laves på druerne Grenache (55%), Syrah (40%) samt en smule Mourvèdre, Carignan og Cinsault fra den sydlige del af Rhône (Vaucluse-området). Druerne kommer fra flere økologiskdyrkede parceller med vinstokke, som i gennemsnittet er ca. 40 år gamle. Den ene halvdel af parcellerne vokser på en klassisk undergrund af store, runde sten, og den anden halvdel på aflejringer af kalk, ler og sand. Denne diversitet og alderen på vinstokkene giver mulighed for at tilføre vinen stor harmoni og kompleksitet. Udbyttet er holdt nede på ca. 35-40 hl./ha. Grenache og Mourvèdre er vinificeret sammen for at få den bedste farve- og tanninekstrakt, mens Syrah gæres separat med en lang skindmaceration først og en meget langsom gæring for at opnå maksimum intensitet. Både gæringen og modningen (9 mdr.) foregår på ståltanke.
Côtes-du-Rhône ”Biographie” har en mørk, rubinrød farve. I duften finder man toner af røde frugter, med god friskhed og kølighed, som viser, at vinen stadig er i sin ungdom. Med lidt iltning kommer der lækre nuancer af provencalske krydderurter og milde krydderier (bl.a. hvidt peber). I smagen er vinen først en smule lukket i sin ungdom, men ret hurtigt udvikler den komplekse, kølige nuancer af hindbær og ribs, men også en smule mørkere toner af lakrids og bitter chokolade. Det er en økologisk vin i den klassiske Rhône-stil, ren og saftig, uden forstyrrelse fra et ophold på træ. En vin til gastronomien! Server den til klassiske provencalsk-inspirerede retter med grønsager, fjerkræ, lam og kalv, men også til hvid- eller rødskimmeloste.