COR RÖMIGBERG CABERNET BIO Alto Adige, Alois Lageder
Distrikt
Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet
Producent
Alois Lageder. Læs mere om producenten
Om produktet
”Cor” er sammensat af ca. 95-97% Cabernet Sauvignon og 3-5% Petit Verdot som hentes på vingården Römigberg, nordvest for Caldaro-søen. Vinmarkerne ligger i en højde af 250-330 m.o.h. på stejle skråninger, som vender mod syd og sydøst. Jordbunden består hovedsageligt... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Vino Rosso/Bianco Italiano. Læs mere om distriktet
Producent
Alois Lageder. Læs mere om producenten
Mere om produktet
”Cor” er sammensat af ca. 95-97% Cabernet Sauvignon og 3-5% Petit Verdot som hentes på vingården Römigberg, nordvest for Caldaro-søen. Vinmarkerne ligger i en højde af 250-330 m.o.h. på stejle skråninger, som vender mod syd og sydøst. Jordbunden består hovedsageligt af gletsjeaflejringer (morænesten, sand, kalk og ler) og klippestykker fra Dolomitterbjergene – en sammensætning, som ofte giver strukturerede og mineralske vine.
På nogle få parceller (som tidligere blev dyrket med druesorten Schiava) plantede Alois Lageder i 1980’erne Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Vinmarkerne blev anlagt efter Guyot-metoden og med 6.000-8.000 vinstokke pr. ha. En lille parcel på ca. 1,7 ha. midt på skråningen viste sig at give særligt gode resultater og fik hurtigt øgenavnet ”herz” (hjerte på tysk). Vinen derfra blev derfor døbt ”COR”, som er det latinske ord for netop hjerte.
Høsten foregår manuelt, og druesorterne vinificeres separat. Herefter igangsættes en spontan gæring med druernes egne gærceller og en malolaktisk gæring på ståltanke. Vinen modnes i 18 måneder på små franske træfade fra Alliers og Nevers (150 og 225 l., 2/3 nye). Aftapning foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering.
”COR” har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget frugtrig og aromatisk, med nuancer af kirsebær, moden hindbær og milde krydderier. I smagen virker vinen en smule mørkere, med lækre, sprøde tone af solbær, mørk chokolade og en smule tobak. Den slutter med god harmoni mellem tannin, struktur og frugtsødme. Vinen har et godt modningspotentiale. Serveres til grillretter med lam, okse eller kalv, samt gryderetter med vildt. Prøv den også til hvid- eller rødskimmeloste.