CONTEISA, Barolo DOP, GAJA

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Om produktet

Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 150,00

Alkohol % 13,00

Nr 06008811945

EAN Nr 008823193A

Druer 100% Nebbiolo

Lagring I alt 30 mdr. Først på barriques og derefter på større fade.

Respekt Ja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Angelo Gaja. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Angelo Gaja købte i 1995 parcellen Conteisa (6,08 ha.), som er en del af vinmarken Cerequio i La Morra kommunen i distriktet Barolo. Navnet Conteisa betyder ”tvist” på italiensk og skyldes, at marken Cerequio i mange år var årsag til en tvist (løst i 1275!) mellem kommunerne Barolo og La Morra om tilhørsforholdet til disse kommuner. Den sydvendte parcel Conteisa ligger i en højde af ca. 300-380 m.o.h., på en ler- og kalkholdig jord af mergel, blandet med en del sand. Vinstokkene er i gennemsnit ca. 60 år gamle. Alt dette giver fremragende produktionsbetingelser for Nebbiolo.

Gæringen foretages i ståltanke og efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i normalt 30 måneder på træ. Som regel foregår de første 18-24 mdr. på små fade (225 l.) og derefter i 12 mdr. på store klassiske træfade (”botti”), men opskriften kan variere efter årgang.

I Conteisa finder man alle dyder for Cerquios specielle ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. I den intense og sødmefulde duft finder man nuancer af blommer, solbær, lakrids, tjære og krydderier. I smagen er vinen ligeledes meget sammensat med en god balance mellem styrke og finesse.

Det er en vin, som fortjener en iltning på karaffel, og her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Conteisa Barolo vil egne sig fint til fuglevildt, til rådyr, til lammekød eller til en god ret med oksekød.

×