CONDRIEU LES AYGUETS Cave Yves Cuilleron

Distrikt

Condrieu. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Om produktet

”Les Ayguets” er en ganske enestående Condrieu. Mens de fleste vine fra området er tørre, finder man her på etiketten: ”Vendangé par tris de pourriture noble et de grains passerillés”. Noget som giver oplysning om, at vinen er lavet på... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Søde vine

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2001

Størrelser 50,00

Alkohol % 13,50

Nr 02716820125

EAN Nr 3512050020237

Druer 100% Viognier

Lagring 8 mdr. på franske barriques (228 l.).

Dessertvin / Sød vin Ja

Scoreplads

Wine Spectator93
Stephen Tanzer93
Revue des Vins de France16
Guide Hachette2

Distrikt

Condrieu. Læs mere om distriktet

Producent

Caves Yves Cuilleron. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Les Ayguets” er en ganske enestående Condrieu. Mens de fleste vine fra området er tørre, finder man her på etiketten: ”Vendangé par tris de pourriture noble et de grains passerillés”. Noget som giver oplysning om, at vinen er lavet på druer, som er angrebet af ”den ædle råddenskab” eller er tørrede på vinstokken, og som er høstet ad flere omgange. Man anvender Viognier-druer fra enkeltstående sydvendte parceller – den største hedder ”Ayguets” – anrettet i terrasser, hvor druerne får lov at hænge længere end normalt.

Et par uger inden høsten fjerner man en del af bladene på vinstokkene for at give en bedre eksponering mod solen og undgå for megen fugtighed, som vil give alt andet end ”ædel” råddenskab og ødelægge de klaser, man skal bruge som senthøstede. Høsten foretages manuelt – klase for klase ad flere omgange, og gæringen foregår ligeledes i små portioner på små nyere barriques. Den strækker sig over det meste af vinteren. Vinen bliver modnet i 8 måneder på de samme små fad.

I duften finder man helt klart typiske, ”overmodne” frugtnuancer, som man kender fra Sauternes eller fra andre vine lavet på senthøstede druer, rosiner, bivoks, honning, gule eksotiske frugter. Men Condrieus typiske toner af ferskner, abrikos og grønne krydderurter kommer også meget frem i både duft og smag. Det er en vin, hvor man selvfølgelig finder masser af sødme, men også Cuillerons klassiske, delikate og friske”touch”. Bruges til foie gras, til desserter – eller ganske enkelt som dessert. Prøv den også som aperitif… og giv den god tid. Det fortjener den!

×