CLASSIC CUVEE BRUT Sussex Sparkling, Rathfinny Wine Estate

Producent

Rathfinny Wine Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Classic Cuvée Brut 2018 er lavet på 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay og 15% Pinot Meunier. 2018 bliver ofte omtalt som den bedste årgang i det sidste årti, med en af de varmeste somre i Sussex. En varmebølge i april... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousseux

Kolli 6

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 07004021935

EAN Nr 5060566720090

Druer 35% Chardonnay 15% Pinot Meunier 50% Pinot Noir

Lagring 2. gæring: 30 mdr. på flaske.

Respekt Ja

Producent

Rathfinny Wine Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Classic Cuvée Brut 2018 er lavet på 50% Pinot Noir, 35% Chardonnay og 15% Pinot Meunier. 2018 bliver ofte omtalt som den bedste årgang i det sidste årti, med en af de varmeste somre i Sussex. En varmebølge i april gav en tidlig blomstring og en perfekt frugtsætning. Rekordhøje temperaturer i juli og august sikrede god modning og koncentration i druerne. En kort periode med tunge regnbyger i september gav druerne et tiltrængt vandtilskud – og i oktober kunne man således høste druer med en aroma, frugtkoncentration og sukker-syre balance, som nærmest var perfekt til sparkling-vine.

De håndplukkede klaser transporteres til gården i små beholdere, og vinificeringen foregår derefter efter “Traditional Method”, med en individuel behandling af druerne fra de forskellige parceller i små pressere og ståltanke. Efter en malolaktisk gæring og aftapning på flaske, varer anden gæring i 30 måneder. Vinen får kun en dosage på 5 g. sukker/l., hvorfor Classic Cuvée er i den tørre ende (Brut).

Classic Cuvée har en blank, lysgylden farve og små, meget livlige og vedvarende bobler. Det er lethed, præcision og kølighed, som dominerer i duften med lækre nuancer af lime, grape og gule blommer. Vinen udvikler også mere eksotiske toner af abrikoser, vanilje, mandler og ingefær. En meget kompleks og utrolig charmerende sparkling, som man nemt kan blive betaget af. Prøv den som aperitif, til skaldyr, fisk, grønsagstærter eller italiensk arancini med fx mozzarella.

×