CHIARETTO VIGNA LE GIARE Bardolino, Cantine Lenotti - Vinforsyning

CHIARETTO VIGNA LE GIARE Bardolino, Cantine Lenotti

Gruppe: Rosé vin

Land: Italien

Årgang: 2021

Størrelse: 75,00

Druer: 60% Corvina 10% Molinara 30% Rondinella

Lagring:

Alkohol: 12,00

Nr: 06013432135

EAN Nr: 8000305064013

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne (60% Corvina, 30% Rondinella og Molinara) til denne Chiaretto Bardolino ”Vigna le Giare” er hentet på vinmarken ”Le Giare” – en pragtfuld mark beliggende kun et stenkast fra Garda-søen. Vinmarken fungerer nærmest som forhaven til Claudio Lenottis private beboelse og er udelukkende beplantet efter ”Pergola” systemet. Midt på marken – lige over for Claudios terrasse – strækker der sig en smuk allé ned ad skråningen pyntet med rosenbuske i et utal af farver og rosensorter. Hemmeligheden bag markens særlige kvalitet ligger blandt andet i jordbunden, som her hovedsageligt består af knuste moræne-sten – deraf dens navn ”Giare”, som lokalt betyder ”sten”.

Straks efter en separat plukning efter druesort bliver druerne skånsomt mast og macereret med deres skind i 16-24 timer. Efter presningen bliver mosten gæret separat i ståltanke. Vinen bliver lagret vinteren over på rustfrie ståltanke, og aftapningen foregår sterilt ved lav temperatur.

Prestige-roséen ”Le Giare” laves kun i begrænset kvantitet. Den har en flot, sart rød-rosé farve, og i duften finder man aromaer af fersken og hindbær. I smagen er vinen meget frugtrig, delikat og sprød. En ægte rosé med masser af charme. Den vil egne sig flot til de fleste forretter, til pizza, til pasta- eller risottoretter med fisk, skaldyr eller lyst kød.

×