CHIARETTO BARDOLINO Cantine Lenotti
Distrikt
Bardolino. Læs mere om distriktet
Producent
Cantine Lenotti. Læs mere om producenten
Om produktet
Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella og Molinara) til denne rosévin kommer fra flere parceller omkring landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda, øst for Gardasøen. Dyrkningsmetoden er klassisk med pergola- og espaliersystem, på vinmarker med områdets typiske småstens-, kalk- og lerholdige... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bardolino. Læs mere om distriktet
Producent
Cantine Lenotti. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella og Molinara) til denne rosévin kommer fra flere parceller omkring landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda, øst for Gardasøen. Dyrkningsmetoden er klassisk med pergola- og espaliersystem, på vinmarker med områdets typiske småstens-, kalk- og lerholdige undergrund bestående af aflejringer fra istiden og fra havet. Straks efter høsten bliver druerne let knust og gennemgår en macerering med deres skind i 16-24 timer afhængig af druesorten. Når mosten har fået sin flotte roséfarve, bliver druerne presset, og mosten gæres køligt på ståltanke. Aftapningen foregår i vinens ungdom for at sikre en vin med friskheden og de fine aromaer i behold.
Det er en meget spændende og kompleks rosé, man her har med at gøre. Chiaretto slutter meget rent og sprødt. Vinen vil egne sig perfekt som et lille glas i utide, til forretter med salat, fisk og skaldyr eller til lette retter med kylling, kalkun eller kalv. Prøv den også med stegt fisk eller pizza. Server den ved ca. 8-10 grader.