CHIARETTO BARDOLINO Cantine Lenotti

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Om produktet

Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella og Molinara) til denne rosévin kommer fra flere parceller omkring landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda, øst for Gardasøen. Dyrkningsmetoden er klassisk med pergola- og espaliersystem, på vinmarker med områdets typiske småstens-, kalk- og lerholdige... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06012832335

EAN Nr 800305121006

Druer 40% Corvina 20% Molinara 40% Rondinella

Lagring Ståltanke

Skruelåg Ja

Distrikt

Bardolino. Læs mere om distriktet

Producent

Cantine Lenotti. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella og Molinara) til denne rosévin kommer fra flere parceller omkring landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda, øst for Gardasøen. Dyrkningsmetoden er klassisk med pergola- og espaliersystem, på vinmarker med områdets typiske småstens-, kalk- og lerholdige undergrund bestående af aflejringer fra istiden og fra havet. Straks efter høsten bliver druerne let knust og gennemgår en macerering med deres skind i 16-24 timer afhængig af druesorten. Når mosten har fået sin flotte roséfarve, bliver druerne presset, og mosten gæres køligt på ståltanke. Aftapningen foregår i vinens ungdom for at sikre en vin med friskheden og de fine aromaer i behold.

Det er en meget spændende og kompleks rosé, man her har med at gøre. Chiaretto slutter meget rent og sprødt. Vinen vil egne sig perfekt som et lille glas i utide, til forretter med salat, fisk og skaldyr eller til lette retter med kylling, kalkun eller kalv. Prøv den også med stegt fisk eller pizza. Server den ved ca. 8-10 grader.

×