CARMENERE DI SAN LEONARDO IGT Dolomiti, Tenuta San Leonardo
Distrikt
Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Tenuta San Leonardo. Læs mere om producenten
Om produktet
De første Carmenère vinstokke på San Leonardo blev plantet for mere end 50 år siden i en periode, hvor druen var ret almindelig i området, men ofte blev blandet med Cabernet Franc eller Merlot. Mens mange andre producenter senere opgav... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Tenuta San Leonardo. Læs mere om producenten
Mere om produktet
De første Carmenère vinstokke på San Leonardo blev plantet for mere end 50 år siden i en periode, hvor druen var ret almindelig i området, men ofte blev blandet med Cabernet Franc eller Merlot. Mens mange andre producenter senere opgav druen, har man beholdt den på San Leonardo. ”I dag er det måske den drue, som giver vores vine den største identitet. Det er en drue, jeg holder meget af”, siger Carlo Guerrieri Gonzaga.
Druerne håndplukkes ved deres optimale modning (normalt i oktober), og klaserne bliver yderligere sorteret på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Efter afstilkningen og en skånsom masning går gæringen spontant i gang med druernes egen gær. Den varer i normalt 15-18 dage i små temperaturregulerede betontanke, med hyppige omrøringer. Vinen er derefter modnet i 24 måneder på nye, et år og to år gamle franske barriques af 225 l. og min. et år i kælderen efter aftapning.
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve og en meget aromatisk duft, med nuancer af skovbær og mild peber. I smagen er vinen flot struktureret, med en flot sprødhed i sin ungdom og en mere afrundet stil efter lidt modning. Den har god harmoni mellem frugt og tannin. Server den til fjerkræ, lam-, okse- og vildtretter eller til modne hvidskimmeloste.