CAMARCANDA BOLGHERI DOP Ca’ Marcanda, Bolgheri, Angelo Gaja

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06009312035

EAN Nr 0118244201

Druer 20% Cabernet Franc 80% Cabernet Sauvignon

Lagring 12 mdr. på barriques + 6 mdr. på æggeformede cementtanke.

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold af kalksten giver jordbunden en meget særpræget, lys farve, som giver den dens navn ”terre bianche” (hvid jord). Det er en type jord, som er perfekt til produktion af vine med stort modningspotentiale.

Hver druesort bliver gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring er vinene fra de 2 druesorter først modnet i 12 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.) og derefter i 6 måneder på æggeformede cementtanke. Sammenstikningen foregår umiddelbart inden aftapning, og vinen bliver yderligere lagret i 12 måneder før afskibning.

Camarcanda er en meget kompleks vin i både duft og smag. Her finder man meget karakteristiske aromaer af modne, mørke frugter og krydrede nuancer først i munden, men vinens blødhed og dens delikate stil kommer meget flot frem med iltning. Det er en utroligt harmonisk vin, som både kan nydes til delikate kød- eller grønsagsretter men også til retter med fx lam, okse eller vildt.

×