BY. OTT Rose Selection Ott, Côtes de Provence

Distrikt

Cotes de Provence. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Om produktet

”By Ott” er en ny vin fra Domaine Ott. Roséen er sammensat af Grenache (60-70%), Cinsault (20-30%), Syrah (6-10%) og Mourvèdre (ca. 4%), som hovedsageligt kommer fra to af Domaines Otts ejendomme i Côtes de Provence: Château Mireille og Château... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 01121132235

EAN Nr 3383690001883

Druer 28% Cinsault 60% Grenache 4% Mourvedre 8% Syrah

Lagring Ståltank

Respekt Ja

Distrikt

Cotes de Provence. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”By Ott” er en ny vin fra Domaine Ott. Roséen er sammensat af Grenache (60-70%), Cinsault (20-30%), Syrah (6-10%) og Mourvèdre (ca. 4%), som hovedsageligt kommer fra to af Domaines Otts ejendomme i Côtes de Provence: Château Mireille og Château de Selle. Den er vinificeret af Domaine Otts erfarne team i Château de Selles nye kældre.

Efter en total afstilkning og en skånsom masning får druerne lov at ligge i tank natten over, inden skindet (som giver farven) og kernerne bliver presset fra. Processen foregår separat, da høsttidspunktet varierer efter druesort. Gæringen sættes i gang på ståltanke og sammenstikningen foretages efter endt gæring. Her er det harmonien mellem friskhed og kompleksitet, som prioriteres.

Rosé ”By Ott” har Côtes de Provences-vines klassiske, blanke rød-orange farve. I duften finder man nuancer af hvide ferskner, abrikoser, passionsfrugt og mangoer. Smagen er sprød og liflig med nogle af de samme frugttoner som i duften, men også eksotiske toner af citrus og milde krydderier (kanel og kardemomme). Den slutter meget harmonisk og elegant, lige til at nyde. Prøv den til det kolde bord, gerne med fisk eller skaldyr, til fjerkræ, hvidt kød eller til provencalske og eksotiske retter.

×