BRUNELLO DI MONTALCINO RENNINA Pieve Santa Restituta, Angelo Gaja
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Pieve de Santa Restituta. Læs mere om producenten
Om produktet
Rennina Brunello di Montalcino laves på Sangiovese Grosso-druer, som kommer fra tre parceller (Pian dei Cerri, Castagno Vecchio og Santo Pietro) på i alt ca. 12 ha. fordelt på et område, som allerede i år 715 var registreret under navnet... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Pieve de Santa Restituta. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Rennina Brunello di Montalcino laves på Sangiovese Grosso-druer, som kommer fra tre parceller (Pian dei Cerri, Castagno Vecchio og Santo Pietro) på i alt ca. 12 ha. fordelt på et område, som allerede i år 715 var registreret under navnet Rennina. Vinmarkerne ligger i en højde af ca. 300 m., vender mod sydvest og er anlagt på en jordbund af kalk, sand, ler og tuf. Vinstokkene er plantet i 1972.
Sangiovesedruen er gæret i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring er vinen modnet i et år på barriques (225 l.) lavet af fransk og europæisk egetræ efterfulgt af et år på nyere klassiske store fade (20-30 hl.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere gemt minimum to år i kælderen inden den frigives.
Vinen har en meget mørk farve, og i duften finder man rene og meget fyldige aromaer af modne skovbær og solbær samt delikate krydderier. På grund af en rigere undergrund på de tre parceller hvor Rennina kommer fra, er vinen sammenlignet med Sugarille en smule rundere og knap så tanninrig. I smagen er vinen meget intens og kompleks med en god balance mellem alkohol og en meget blød tannin. Her finder man både struktur og charme – og i øvrigt et ganske godt gemmepotentiale.
Rennina ville egne sig fint til f.eks. vildt, grillet okse- eller kalvekød eller til kraftige lammeretter.