BOURGOGNE ROUGE Lupe-Cholet

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Bourgogne Rouge AOP fra Lupé-Cholet er sammensat af 70% Pinot Noir og 30% Gamay, som kommer fra husets faste drueleverandører og fra egne marker i flere distrikter i Bourgogne. Den er gæret på klassiske burgundiske, åbne gærkar af træ, med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03602612235

EAN Nr 329631 00 0004 6

Druer 30% Gamay 70% Pinot Noir

Lagring 10 mdr. på ståltanke og træfade (228 l.)

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bourgogne Rouge AOP fra Lupé-Cholet er sammensat af 70% Pinot Noir og 30% Gamay, som kommer fra husets faste drueleverandører og fra egne marker i flere distrikter i Bourgogne. Den er gæret på klassiske burgundiske, åbne gærkar af træ, med løbende omrøringer og sænkning af masken. Efter en malolaktisk gæring er vinen modnet i 10 måneder på en kombination af primært rustfrie ståltanke, og en lille del brugte træfade à 228 l.

I duften får den karakteristiske tørre og frugtige stil fra Pinot Noir selskab af mere umiddelbare, bløde og afrundede frugtnuancer fra Gamay. Her finder man toner af violer, røde og mørke bær (bl.a. jordbær og solbær), som fortsætter i smagen. Eftersmagen er lang, og man fornemmer, at vinen har et godt modningspotentiale. En ganske harmonisk og charmerende rød Bourgogne, som allerede er meget spændende i sin ungdom.

Vinen er velegnet til ikke for kraftige kødretter samt til hvidskimmeloste. Serveringstemperatur: ca. 16°.

×