BOURGOGNE CHARDONNAY Domaine Humbert
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-humbert. Læs mere om producenten
Om produktet
Bourgogne Chardonnay fra Domaine Humbert Frères er rent faktisk den eneste hvidvin, som laves på ejendommen. Den laves på Chardonnay-druer fra parceller, der ligger meget tæt på de flade områder i Gevrey-Chambertin, inden for AOC Bourgogne, og i Hautes-Côtes de... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
domaine-humbert. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Bourgogne Chardonnay fra Domaine Humbert Frères er rent faktisk den eneste hvidvin, som laves på ejendommen. Den laves på Chardonnay-druer fra parceller, der ligger meget tæt på de flade områder i Gevrey-Chambertin, inden for AOC Bourgogne, og i Hautes-Côtes de Nuits, som har tradition for at producere Chardonnay. De forskellige jordbundsforhold i parcellerne giver vine i forskellige stilarter under den separate vinificering, som tillader vingården at foretage den rette, harmoniske blanding, alt efter årgangens karakter.
Generelt er husets syn på hvide Bourgogne-vine, at de ikke skal være over-ekstraheret eller domineret af tannin. Derfor er man tilbageholdende med at bruge voldsomme omrøringer under gæringen og begrænser brugen af nye fade under modningen (normalt 12 måneder) til 30% i visse årgange, mens andre årgange kræver et større andel (op til 100%). Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og – som altid hos Humbert Frères – uden filtrering.
Vinen har en meget flot, gylden farve og en utroligt delikat og ren duft, med toner af vilde blomster, modne eksotiske frugter og en smule vanilje. Den lækre, mineralske stil, som starter i duften og fortsætter i smagen skyldes de druer, som kommer fra det højtbeliggende Hautes-Côtes de Nuits. Smagen er både sprød og struktureret, med en god frugtkoncentration og en lang og charmerende finish.
Server vinen til tapas, kanapéer, til fisk og skaldyr samt til lyst kød og grønsagsretter.