BOURGOGNE ALIGOTE Francois Carillon et Fils

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Francois Carillon. Læs mere om producenten

Om produktet

François Carillon råder over to parceller, som er beplantede med Aligoté i appellation Bourgogne. Den ene ligger i Puligny-Montrachet og har været i familiens eje længe, med vinstokke, som er ca. 60 år gamle. Den anden parcel ligger nær landsbyen... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03803721735

EAN Nr

Druer 100% Aligoté

Lagring 12 mdr. på fr. fade (228 l, 10% nye) + 6 mdr. på store fade

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Francois Carillon. Læs mere om producenten

Mere om produktet

François Carillon råder over to parceller, som er beplantede med Aligoté i appellation Bourgogne. Den ene ligger i Puligny-Montrachet og har været i familiens eje længe, med vinstokke, som er ca. 60 år gamle. Den anden parcel ligger nær landsbyen Corpeau, tæt ved Chassagne-Montrachet og blev købt i 2012, da en producent i området, som François samarbejdede med, gik på pension. Også her er vinstokkene 60 år gamle. Ud over alderen for vinstokkene og det faktum, at François Carillon er en yderst dygtig vinmager, er et par yderligere faktorer med til at forklare denne Aligotés særlige kvalitet: Dels består jordbunden på begge parceller af en perfekt blanding af ler og kalk, dels er begge parceller beplantede med den Aligoté-klon, der betragtes som den bedste, nemlig Aligoté Jaune Doré (gylden Aligoté). Netop denne type Aligoté giver federe, mere strukturerede og komplekse vine.

Ved ankomsten til kælderen bliver Aligoté-klaserne selekteret og presset direkte (hele klaser). Mosten bliver gæret i klassiske Bourgogne-fade (228 l., 10% nye) med en efterfølgende malolaktisk gæring og en modning i 12 måneder på samme type fade. Til sidst bliver vinen modnet i 6 måneder på store fade (foudre). Vinen er naturligt dekanteret og kun let filtreret inden aftapning. En luksusvinificering, som forklarer vinens særlige klasse!

François Carillons Aligoté har en flot, blank, letgylden farve. I den fyldige og aromatiske duft finder man karakter af citrusfrugter, hvide ferskner og milde krydderier. Vanilje-karakteren fra træfadene er flot integreret. Smagen er måske en smule mere intens, fed og struktureret, end normalt i en Aligoté, men som altid, forstår François Carillon et få delikate og sprøde toner frem. Harmoni og klasse! En Aligoté som overgår helt klart mange Chardonnay-hvidvine fra området! Dens tørhed, fedme og mineralitet vil gøre den perfekt til fx dampede fisk, fiske- eller skaldyrssupper, men også til retter med østers, kammuslinger eller andre skaldyr.

×