BLANC DE BLANCS BRUT Sussex Sparkling, Rathfinny Wine Estate

Producent

Rathfinny Wine Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Blanc de Blancs Brut 2017 er tredje årgang for denne vin, som er lavet på 100% Chardonnay fra forskellige parceller på ejendommen. I slutningen af foråret 2017 oplevede man i både Nord- og Sydeuropa en periode med hård frost efter... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousseux

Kolli 6

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 07004321935

EAN Nr 5060566720076

Druer 100% Chardonnay

Lagring 2. gæring: 36 mdr. på flaske

Respekt Ja

Producent

Rathfinny Wine Estate. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Blanc de Blancs Brut 2017 er tredje årgang for denne vin, som er lavet på 100% Chardonnay fra forskellige parceller på ejendommen. I slutningen af foråret 2017 oplevede man i både Nord- og Sydeuropa en periode med hård frost efter en ellers tidlig knopskydning. Heldigvis gav de sydvendte vinmarker og havets nærhed god beskyttelse hos Rathfinny, hvor man slap for frostskader. Desuden oplevede man en solrig sommer, efterfulgt af en fantastisk sensommer i september. Den lange modning gav druerne en usædvanlig aroma, frugtkoncentration og en perfekt sukker-syre balance.

De håndplukkede klaser transporteres til gården i små beholdere, og vinificeringen foregår derefter efter “Traditional Method”, med en individuel behandling af druerne fra de forskellige parceller i små pressere og ståltanke. Efter en malolaktisk gæring og aftapning på flaske varer andengæringen i 36 måneder, og vinen får kun en dosage på 4 g. sukker/l., hvorfor den er i den tørre ende (Brut).

Blanc de Blancs Brut har en blank, lysgylden farve og små, meget livlige og vedvarende bobler. I duften finder man cremede, frugtrige nuancer af papaya, citrus, hvide ferskner og en smule passion. Smagen byder på en lækker harmoni mellem frugtsødme, fedme og tørhed. En meget kompleks men samtidig utrolig charmerende sparkling. Prøv den som aperitif, til skaldyr, fisk, grønsagstærter eller gedeost.

×