BAROLO CASTIGLIONE DOCG, Vietti, Piemonte

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes normalt hovedsageligt på vinmarken ”Ravera” i Novello, men i 2016 indgår der Nebbiolo-druer fra parceller som ligger i 10 ud af de 11 kommuner i DOCG Barolo. Alderen for vinstokkene varierer fra 10 til 43... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 01429311735

EAN Nr 8030198002878

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 30 mdr. på store træfade + barriques.

Respekt Ja

Vegansk Ja

Scoreplads

Gambero Rosso2
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Nebbiolo-druerne til denne vin hentes normalt hovedsageligt på vinmarken ”Ravera” i Novello, men i 2016 indgår der Nebbiolo-druer fra parceller som ligger i 10 ud af de 11 kommuner i DOCG Barolo. Alderen for vinstokkene varierer fra 10 til 43 år, og de fleste parceller er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning. Alle parceller bliver vinificeret separat, og sammenstikningen foretages umiddelbart før aftapning.

Druerne gennemgår en lang alkoholisk gæring på ståltank med løbende overpumpning og omrøring. Vinen flyttes derefter på træfade til den malolaktiske gæring og modnes i 30 måneder på både store træfade og små barriques.

2017 er en årgang som både gav en spændende, lidt eksotisk frugtsødme, men også god struktur og masser af tannin. Den vil derfor udvikle sig og langsomt åbne sig med lidt tid. ”Castiglione” henter små detaljer og karakterer fra alle de vinmarker, den er lavet på, og en god vinificering har givet vinen en perfekt helhedsharmoni, som både imponerer og forfører.

Vinen starter med sarte, balsamiske toner af mynte og roser, men afslører ret hurtigt dybere frugtkarakterer af kirsebær, blomme og vilde brombær. Smagen er både klingende og velouragtig. Den vokser meget med iltning. Server den til fuglevildt, råvildt, okse og ost.

×