BAROLO BRICCO ROCCA DOCG, Alberto Ballarin

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinmarken Bricco Rocca er en af de mindste ”Cru-vinmarker” i Barolo og starter nærmest i vinhuset Ballarins baghave. Familien Viberti ejer en pragtfuld parcel på 3,5 ha. på toppen af skråningen (230-280 m.o.h.). Ud over at byde på et meget... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land Italien

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06062311835

EAN Nr 8027143000638

Druer 100% Nebbiolo

Lagring 26 mådr. på store slovanske fade (10/20 hl.)

Respekt Ja

Distrikt

Barolo DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

alberto-ballarin. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinmarken Bricco Rocca er en af de mindste ”Cru-vinmarker” i Barolo og starter nærmest i vinhuset Ballarins baghave. Familien Viberti ejer en pragtfuld parcel på 3,5 ha. på toppen af skråningen (230-280 m.o.h.). Ud over at byde på et meget idyllisk udsigt, lige ved foden af La Morra, er marken med sin sydlige og sydøstlige eksponering kendt for at producere vine med et stort gemmepotentiale. Alberto Ballarins 35-55 år gamle vinstokke vokser på en undergrund af blå mergel og kalk og vender mod syd.

Efter en håndplukning af druerne foregår gæringen på temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktisk gæring, bliver vinen lagret i 26 måneder på store træfade af eg fra Slavonien (10 og 20 hl.) og efter aftapning yderligere 8 måneder på flaske inden frigivelse.

Barolo ”Bricco Rocca” fra Alberto Ballarin er et mesterværk af en vin med både delikate og meget komplekse smagsnuancer. I glasset fremstår den med en meget flot, teglrød farve. I duften afslører vinen straks elegante toner af roser og violer, og spændende frugttoner, med lidt balsamiske og krydrede nuancer i baggrunden. I smagen er Bricco Rocca ret tætpakket først, men med lidt iltning kommer der mere delikate frugttoner (kirsebær og blommer) samt vanilje og en smule engelsk lakrids. Smagen er utroligt intens og harmonisk, og eftersmagen er forbavsende lang – med en let mineralsk stænk.

Den har frugt og tannin nok til flere års modning. Som ung vil vinen være perfekt til oksekød, lam eller and. Med nogle år på bagen, vil den være særdeles velegnet til vildt.

×