BARBERA D ASTI TRE VIGNE DOCG, Vietti, Piemonte

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Om produktet

Druer fra vinmarker i Agliano Terme, i La Crena-området og fra andre landsbyer i Asti-bakkerne. Vinstokkene på disse vinmarker er mellem 25 og 40 år gamle og dyrkes med den klassiske Guyot-beskæring, med 4.500 planter/ha. på en klassisk undergrund af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 01426412135

EAN Nr 8030198003028

Druer 100% Barbera

Lagring 12 mdr. på store fade, barriques og ståltanke

Respekt Ja

Vegansk Ja

Producent

Vietti SRL. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druer fra vinmarker i Agliano Terme, i La Crena-området og fra andre landsbyer i Asti-bakkerne. Vinstokkene på disse vinmarker er mellem 25 og 40 år gamle og dyrkes med den klassiske Guyot-beskæring, med 4.500 planter/ha. på en klassisk undergrund af mergel (ler og kalk).

De håndplukkede druer bliver afstilket og let mast straks efter ankomsten til kælderen og gennemgår en kort, kølig maceration. Gæringen foregår derefter på åbne ståltanke og varer i 2 uger, med indbygget overpumpning og omrøring, for at sikre optimal ekstraktion af farve, smag og tannin. Dernæst flyttes vinen til klassiske ståltanke og gennemgår her en malolaktisk gæring. Vinen modnes på en kombination af store træfade, barriques og ståltanke i ca. 12 måneder.

Vinen har en intens, rubinrød farve og en meget åben duft, med sarte nuancer af violer, vilde roser og mørkere toner af modne, røde kirsebær. Smagen har en god balance mellem frugtsødmen og den lurende sprødhed, hvor tanninen giver et godt modspil til de mere eksotiske frugttoner. Vinen slutter med god struktur og kompleksitet, og – igen – med lækre nuancer af kirsebær.

Serveres til fx lam, okse, kalv eller gris, men også til fjerkræ, supper, pastaretter og modne hvidskimmeloste.

×