BARBARESCO DOP Angelo Gaja, Trækasse
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Om produktet
GAJAs Barbaresco er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca. 40 år gamle og ligger i en højde af 250-330 m.o.h. Høstudbyttet er meget... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Barbaresco DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Angelo Gaja. Læs mere om producenten
Mere om produktet
GAJAs Barbaresco er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca. 40 år gamle og ligger i en højde af 250-330 m.o.h. Høstudbyttet er meget lavt, og netop blandingen fra de forskellige vinmarker giver optimal mulighed for at tilføre vinen balance og kompleksitet. Alle parcellerne bliver høstet og vinificeret separat. Gæringen foregår i ståltanke, og efter den malolatiske gæring bliver de forskellige vine modnet i 12 mdr. på “barriques” (225 l.). Derefter sammenstikkes vinene, og blandingen modnes i yderligere 12 mdr. på større træfade (”botti”).
Begyndelsen af 2019 var tør og kold, noget som forhindrede sygdomme på vinstokkene. Derefter gav rimelige snemængder gode vandreserver, men forsinkede samtidigt knopskydningen. Fra 20. april til slutningen af maj fik man ca. 200 mm. regn, med ret lave temperaturer (15-17°C), som igen forhindrede skimmel og svampeangreb. Fra juni oplevede man til gengæld pludselig meget høje temperaturer (op til 41,5°C), noget som stressede planterne, hvis blade begyndte at tørre. Heldigvis bragte juli en del regn i både Barbaresco, Barolo og la Morra. Resten af sommeren bød på normale temperaturer (26-30°C) med mange soltimer og lidt regn, så vinstokkene kunne ”komme sig” og opnå en god sukker-syre balance.
Vinen har en ret dyb, mørk rubinrød farve. Duften byder på indtagende aromaer af violer, skovjordbær og vilde hindbær – nuancer som fortsætter i smagen og smelter i vinens intensitet og elegance. Man forbavses over, hvorledes man hos Gaja mestrer at forene styrken og strukturen med en sådan finesse. Vinen har et stort modningspotentiale. Serveres til stort set alle kødretter som fx lam, kalv, oksekød og vildt. Den har absolut krav på et stort glas.