AMARONE DOCG Dal Forno Romano, Veneto
Distrikt
Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Dal Forno. Læs mere om producenten
Om produktet
Dal Fornos Amarone laves på Corvina (60%), 20% Rondinella, Oseleta og Croatina, som høstes på vinstokke, der er min. 10 år gamle. Parcellerne i Illasi-dalen ligger på en undergrund af gamle aflejringer med især småsten, ler og muld. Kun de... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet
Producent
Dal Forno. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Dal Fornos Amarone laves på Corvina (60%), 20% Rondinella, Oseleta og Croatina, som høstes på vinstokke, der er min. 10 år gamle. Parcellerne i Illasi-dalen ligger på en undergrund af gamle aflejringer med især småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser håndplukkes og transporteres til vingården i små, flade plastikkasser. Her gennemgår druerne en stabil tørring i ca. 1,5-3 måneder i et specielt indrettet rum med et ventilationssystem, som er udviklet af Al Forno.
Efter en yderligere selektering af klaserne i slutningen af tørringen, bliver druerne skånsomt mast og gæret på ståltanke med automatisk omrøring i 15 dage. Efter en yderligere maceration i et par dage, får vinen lov at bundfælde naturligt. Herefter fortsætter en langsom gæring i nye barriques i 18 måneder, efterfulgt af en yderligere modning i 6 måneder på de samme fade. Efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige fade og en let filtrering aftappes vinen og gennemgår derefter en flaskemodning i kælderen i 36 måneder, før den kan sælges.
En Amarone i Dal Forno-klassen har en fantastisk balance mellem finesse og kompleksitet. Her finder man komplekse nuancer af modne kirsebær, brombær, blommer og chokolade i duften og eksotiske toner af trøfler, tobak og cedertræ i smagen. Den har en lang, koncentreret eftersmag men samtidig masser af subtile toner. Det er nærmest en vin, man kunne bruge til meditation foran pejsen…