AMARONE CLASSICO DOCG Agricola Quintarelli, Veneto

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Om produktet

Quintarelli producerer Amarone i de bedste årgange, hvor kun de allerbedste klaser bliver brugt. Vinen er lavet på ca. 60% Corvina/Corvinone, ca. 25% Molinara og Rondinella samt andre druesorter. Tørringen foregår naturligt i små trækasser og på måtter og varer... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2011

Størrelser 75,00

Alkohol % 16,50

Nr 06067811135

EAN Nr INGEN

Druer 60% Corvina & Corvinone Rondinella Molinara

Lagring

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG. Læs mere om distriktet

Producent

Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Quintarelli producerer Amarone i de bedste årgange, hvor kun de allerbedste klaser bliver brugt. Vinen er lavet på ca. 60% Corvina/Corvinone, ca. 25% Molinara og Rondinella samt andre druesorter. Tørringen foregår naturligt i små trækasser og på måtter og varer normalt til slutningen af januar. Derefter gennemgår druerne en kølig maceration i 20 dage og bliver skånsomt presset. Mosten opvarmes en smule, hvorefter druernes egne gærceller sætter en alkoholisk gæring i gang (45 dage). Derefter bliver vinen overført til både små (barriques) og store (10.000 l.) træfade af slavonsk æg, hvor den modner i min. 7 år og fortsætter med at gære ganske langsomt, så den til sidst opnår en god tørhed inden aftapningen.

Amarone Agricola Quintarelli er en fantastisk harmonisk Amarone med masser af koncentration og kompleksitet men også med finesse og sarte nuancer. Den starter en smule lukket i glasset men udvikler hurtigt nuancer af blomme, mørke kirsebær, appelsinskal og en smule cedertræ. Smagen er struktureret og sprød, med velour og kødfuldhed. Til sidst efterlader den toner af syltede mørke bær, krydderier og en smule vanilje. En af verdens bedste Amarone fra en af verdens bedste producenter.

×