AMABILE DEL CERE IGT Passito Veneto, Agricola Quintarelli
Distrikt
Veneto IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten
Om produktet
Amabile del Cerè er sammensat af Garganega, Trebbiano Toscano, Sauvignon Bianco, Chardonnay og Saorin, som kommer fra Quintarellis egne marker, hvor vinstokkene i gennemsnittet er 30 år gamle og vokser på især basalt- og kalkholdig undergrund, som er perfekt til... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Veneto IGT. Læs mere om distriktet
Producent
Agricola Quintarelli. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Amabile del Cerè er sammensat af Garganega, Trebbiano Toscano, Sauvignon Bianco, Chardonnay og Saorin, som kommer fra Quintarellis egne marker, hvor vinstokkene i gennemsnittet er 30 år gamle og vokser på især basalt- og kalkholdig undergrund, som er perfekt til produktion af hvidvine. Plukning foregår fra slutningen af august, før druerne til de andre vine bliver høstet, således at man udvælger de bedste klaser. Efter høsten bliver klaserne lagt i små trækasser og på måtter og tørrer naturligt i specialindrettede, luftige lokaler. Når 30-40% af druerne er angrebet af den ædle råddenskab (botrytis), normalt i slutningen af januar eller begyndelsen af februar, bliver de presset. Efter ca. 20 dages macerering starter gæringen naturligt, med druernes egne gærceller og varer i ca. 50 dage. Vinen overføres derefter på franske træfade og modner i 5-6 år, samtidig med at den fortsætter med at gære. Aftapningen foregår uden klaring eller filtrering.
Amabile del Cerè IGT bærer faktisk navnet ”Bandito” hos Quintarelli, da den egentligt sneg sig ind på en lidt lumsk måde i sortimentet. Under Anden Verdenskrig blev et antal fade med hvidvin skjult under en lagerbygning, og en af dem blev overset af tyskerne. Den dukkede først op flere år efter, og man opdagede da, at vinen havde modnet fantastisk! Den hvide Amabile del Cerè laves kun i de allerbedste årgange. Det er en meget koncentreret og samtidig delikat hvid passito-vin, som ofte bliver kaldt for Italiens Château d’Yquem. Den mest berømte og roste vin fra Quintarelli!