ALICANTE, BADASS IGP Pays d’Oc, Olivier Coste

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

”Olivier Coste” er en ny vinserie fra Domaine Montrose, lavet af sønnen, som er næste generation i en række af vinmagere, der går helt tilbage til 1701. Olivier bliver allerede i dag betragtet som en af de mest lovende kældermestre... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 02520811835

EAN Nr 3560683000003

Druer 100% Alicante Bouschet

Lagring Ståltanke

Skruelåg Ja

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Olivier Coste” er en ny vinserie fra Domaine Montrose, lavet af sønnen, som er næste generation i en række af vinmagere, der går helt tilbage til 1701. Olivier bliver allerede i dag betragtet som en af de mest lovende kældermestre i området og er bl.a. primus motor for den udvikling, som er sat i gang på hele ejendommen mod en mere bæredygtig, økologisk produktion.

Druesorten Alicante Bouschet blev udviklet i Languedoc omkring 1855 ved at krydse to meget farverige druesorter; Grenache Noir og Petit Bouschet. Tanken var at udvikle en drue, som både kunne give meget farvede vine og et stort udbytte, hvilket normalt ikke hænger sammen. Resultatet var så lovende, at man i både Sydfrankrig, Spanien og ikke mindst Californien begyndte at bruge druen til at farve blandinger, uden dog at tilføre særlig meget andet. Med andre ord en rigtig ”Badass”, som i mange år var berygtet mere end berømt. Dyrket under de rette forhold (helst som ”gobelet”/buskvin) og på den rette terroir, kan den give fremragende, frugtrige vine.

Olivier Coste henter Alicante Bouschet på ejendommens vinmarker nær Valros, hvor ældre vinstokke plantet på aflejringsjord af klassiske runde sten, ler, kalk og sand, giver et lille udbytte, men ret koncentrerede vine. Efter en total afstilkning bliver druerne mast og gennemgår en 3 ugers kølig gæring på ståltanke, med løbende omrøringer. Aftapning foregår efter få måneders hvile på samme type tanke.

Alt dette giver en meget aromatisk, frugtrig vin, som ikke skjuler sin naturlige vildskab i duften og en klassisk tørhed i smagen, men som hurtigt udvikler sig i glasset og bliver mere harmonisk. Den slutter med både friske og krydrede toner (sort peber) og en særpræget, røget karakter. En meget karakterfuld vin.

×