AL PASSO DEL LEONE BIANCO BIO Alto Adige, Alois Lageder

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

”Al Passo del Leone” Bianco var den første vin hos Alois Lageder, som i 2008 fik en biodynamisk certificering. Den er sammensat af Müller Thürgau, Pinot Grigio, Moscato Giallo og Gewürztraminer druer, som hentes på biodynamiskdyrkede (Demeter) vinmarker i Magrè,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06048322135

EAN Nr 8000395044919

Druer Gewürztraminer Moscato Müller Thurgau Pinot Grigio

Lagring 4 mdr. på ståltanke.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Dolomiti / Vigneti delle Dolomiti IGT. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

”Al Passo del Leone” Bianco var den første vin hos Alois Lageder, som i 2008 fik en biodynamisk certificering. Den er sammensat af Müller Thürgau, Pinot Grigio, Moscato Giallo og Gewürztraminer druer, som hentes på biodynamiskdyrkede (Demeter) vinmarker i Magrè, Cortaccia og Isarco dalene. Vinmarkerne (med 8-26 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230 til 950 m. med en undergrund af småsten (kalk), ler og sand, hvilket egner sig perfekt til produktion af hvidvine. Store temperaturforskelle mellem dag og nat giver en langsom modning og derfor vine med flot aroma, sprødhed og finesse. Vinen er både gæret (med druernes egne gærceller) og modnet (på sit ”lie” i ca. 4 måneder) på ståltanke for netop at bevare den sarte balance i vinen.

Vinen har en flot, lysgylden, blank farve med et grønligt skær. Duften er aromatisk og en smule krydret, med nuancer af citrusfrugter, en smule hyldebær og tropiske frugter. I smagen har den en god balance mellem den frugtrige stil, strukturen, mineraliteten og fedmen. De fire druer giver en perfekt harmoni. Vinen slutter meget frugtrig, charmerende og appetitvækkende. Velegnet til diverse forretter og salater, skaldyr, fisk og lyst kød.

×