ADRIANO WHITE RESERVA Ramos-Pinto

Distrikt

Douro. Læs mere om distriktet

Producent

Ramos-Pinto. Læs mere om producenten

Om produktet

Som alle andre Portvinshuse producerer Ramos Pinto også hvid portvin ikke bare éen i øvrigt, men faktisk fire af slagsen. Direktør hos Ramos Pinto João Nicolau de Almeida mener, at en stor fejl, man generelt begår hos mange producenter, er... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Portvin

Kolli 6

Land Portugal

Størrelser 75,00

Alkohol % 19,50

Nr 06603020035

EAN Nr 5601332000543

Druer Codega Malvasia Rabigato Viosinho (Viozinho)

Lagring Gennemsnit 7 år på træfade.

Dessertvin / Sød vin Ja

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Douro. Læs mere om distriktet

Producent

Ramos-Pinto. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Som alle andre Portvinshuse producerer Ramos Pinto også hvid portvin ikke bare éen i øvrigt, men faktisk fire af slagsen. Direktør hos Ramos Pinto João Nicolau de Almeida mener, at en stor fejl, man generelt begår hos mange producenter, er at se ned på hvide portvine og samle hele opmærksomheden om de røde. Resultatet er ofte halvkedelige hvide portvine på markedet. Men ikke fra Ramos Pinto. Drueoprindelsen er den samme som for de røde nemlig Ramos Pintos fire Quintas.

Til Adriano White Reserva bruger man druesorterne Viozinho, (som bringer struktur, finesse og aroma), Rabigato, (som tilfører friskhed og tannin), Malvasia Fina, (som giver en mineralsk karakter, elegance og finesse) samt Codega. Som altid hos Ramos Pinto er druerne håndplukket og gennemgår en kølig skindmacerering inden og efter gæringen. Reserva er sammensat af hvide portvine som i gennemsnit er modnet i 7 år.

Her finder man eksotiske nuancer af appelsiner, passionsfrugt og krydderier. I smagen er vinen kraftig men samtidig har den en meget charmerende finesse og sprødhed, som giver den en fantastisk harmoni mellem sødme og friskhed. Den vil være perfekt til et lille glas inden et måltid, til foie gras eller sammen med en frugttærte eller frugtsalat. Server den let afkølet.

×