Las Mulas, Torres
Den spanske producent Miguel Torres’ vineventyr i Chile startede i 1979, da han i den sydlige del af regionen Central Valley købte ca. 100 ha. vinmarker nær Maquehua i Curicó-dalen. Allerede i 1990 udvidede Torres sine besiddelser i Chile og købte nogle vinmarker i Valle de Maule, navnlig i Huerta de Maule og nær San Clemente. Det var dog først, da man i slutningen af 1990’erne fik mulighed for at erhverve en eksisterende vingård i San Clemente, Sociedad Agrícola San Luís de Alico, med 40 ha. vinmarker, at man for alvor kunne begynde at producere vin her. Begunstiget af et middelhavslignende klima med minimal nedbør under druernes modningsperiode, og sommertemperaturer med mellem 32 grader om dagen og 16 grader om natten, giver det perfekte betingelser for druesorter som Sauvignon Blanc, Viognier, Merlot, Cabernet Sauvignon og Carmenère.
Vinmarkernes beliggenhed i dalen langs Andesbjergenes nederste skråninger, omgivet af skov og krat, gav ligeledes enestående muligheder for bæredygtig dyrkning. Man gik derfor straks i gang med en løbende overgang til økologisk produktion, og fra årgang 2010 kunne den første økologiske vinserie, ‘Las Mulas’ lanceres, vine som desuden er produceret under kontrol af ‘Fair Trade’/ ‘Fair for Life’-ordningen. Navnet ‘Las Mulas’ er taget fra det, som engang var det mest anvendte ‘hjælpemiddel’ i dette bjergrige terræn, nemlig muldyret.