Marts måned er global “B Corp Month”. Denne måned vil vi vise, hvad det vil sige at ”go beyond business as usual”, altså hvordan vi gør ”dét ekstra” som virksomhed. Som certificeret B Corp, bruger vi vores forretning til at gøre noget godt for omverdenen og sætter mennesker og planeten først. B Corp logoet er nemlig mere end bare et mærkat. Følg med her på siden og find ud af hvorfor og hvordan #WeGoBeyond.

I Østjysk Vinforsyning ønsker vi, at vores kunder skal have de bedste vine og de bedste vinoplevelser. Og dette med afsæt i et ansvarligt og bæredygtigt syn på hele værdikæden, lige fra vinproducentens tilgang til bæredygtig vindyrkning, til hvordan vinen havner hos kunden på den mest klima-venlige måde.

B Corp certificeringen er i dag den eneste certificering, der måler virksomhedens samlede sociale og miljømæssige performance og ikke alene specifikke produkters bæredygtighed. I efteråret 2021 opnåede vi certificeringen.

Videoen nedenfor giver et hurtigt overblik over, hvad det at være B Corp helt overordnet går ud på.

Klimaforandringerne risikerer at ramme vindistrikter hårdt og gøre produktionen af vin umulig i nogle af de egne, hvor vi får dejlig vin fra i dag. Den tanke kan vi ikke bære. Som B Corp hviler strikse bæredygtighedseksperters øjne på os. Vi skal hele tiden udvide og forbedre vores bæredygtige handlinger, ellers mister vi vores bæredygtighedscertifikat.

Den opmærksomhed er en af årsagerne til, at vi har valgt at gå efter at blive B Corp certificeret. Vi ønsker at være forpligtede til at træffe bæredygtige valg på alle niveauer i virksomheden. Med B Corp certifikatet i hånden skærper vi kravene til leverandørerne om, at vine skal være økologisk eller biodynamisk dyrket for at komme i sortiment.

Vi har lokale samarbejdspartnere, som sikrer, at vores leverandører tilbyder gode medarbejderforhold og vægter naturhensyn som for eksempel vandforbrug i vindistrikterne.

Hør Esben, vores bæredygtighedsdirektør, give en kort opsummering af, hvorfor vi valgte at gennemgå den omfattende proces det er at blive certificeret i videoen herunder.

https://youtube.com/shorts/1e_6qMS8fj4

Mange af vores ansvarlige ændringer kan være svære at se med det blotte øje. Men vi har blandt andet stor fokus på både CO2-aftryk, transport, vand- og elforbrug.

I videoen herunder fortæller Esben om vores nye solcelleanlæg, firmabilspolitik og vores samarbejde med Goodwings, som nulstiller vores CO2 aftrykket til firmarejser bliver nulstillet.  

Hele ØV har taget ejerskab i vores B Corp rejse, og bestræbelsen på bæredygtige tiltag i virksomheden ligger i dag som et grundlæggende, fælles fundament. Det er som ringe, der spreder sig i vandet – der bliver ved med at opstå nye muligheder og områder, hvor man kan sætte ind og gøre noget aktivt for at hjælpe en mere bæredygtig verden på vej. Derfor har vi oprettet forskellige task forces der hele tiden forsøger at udvikle ideer til, hvilke ting vi ellers kan gøre.

I videoen nedenfor, fortæller nogle af vores medarbejdere om forskellige områder, hvor vi mener, at vi gør en stor forskel.