B corp certificeret

Se video

Vores rejse startede i 2015, hvor vi besluttede, at vi gerne ville være med til at påvirke markedet i en mere ansvarlig retning. Vi introducerede således RESPEKT konceptet, som omfavner vine i forhold til økologi, biodynamik, social ansvarlighed og meget mere. I 2019 tog vi del i FNs Verdensmål med målene 12, 15 og 17. Dog følte vi ikke rigtigt, at det rykkede så meget.

Vi har som målsætning

Vi har som målsætning, at alle firmabiler skal være el-biler. I løbet af 2023 vil alle firmabiler være bestilt til udskiftning. De sidste elbiler vil dog nok først blive leveret i løbet af 2024.

Beregninger fra Erhvervsstyrelsens Klimapas viser faktisk, at når den nye bilpolitik er fuldt gennemført, så svarer reduktionen til hele CO2 udledningen fra vores danske transport med varer til kunderne (baseret på 2022 tal).

 

Vi har indgået et samarbejde

Vi har indgået et samarbejde med rejsefirmaet Goodwings, der hjælper med at nedsætte CO2 – aftrykket ved forretningsrejser. Sammen med Goodwings sørger vi blandt andet for indkøb af biofuel (bæredygtigt flybrændstof). Vi får via samarbejdet med Goodwings nulstillet vores CO2 – udledning fra vores rejser.

Med beregninger fra Goodwings på 2022 tal, så reducerer gennemførelsen af denne politik faktisk også CO2 svarende til hele CO2 udledningen fra vores danske transport med varer til kunderne.

 

Vi har opsat et solcelleanlæg på taget

Vi har opsat et solcelleanlæg på taget af vores lagerbygning. Anlægget kan producere op til 268.000 kWh – nok til at forsyne ca. 60 husstande og dækker 140% af vores forbrug målt ift. til 2022. Det store solcelleanlæg sikrer, at vi i fremtiden kan tanke solcellestrøm på vores firma elbiler.

(Vi har siden 2019 indkøbt grøn strøm fra nordiske vindmøller, men også erfaret, at dette ikke rigtig batter noget. Derfor har vi taget skridtet mod egenproduktion af grøn strøm).

Er du vores næste kunde?

Hos os får i ikke kun en leverandør af vin. I får en samarbejdspartner som
altid står klar til at besvare spørgsmål, og som er klar på enhver udfordring

Som B Corp virksomhed

Som B Corp virksomhed har Østjysk Vinforsyning forpligtet sig til at bidrage til en mere social bæredygtig verden. Vi vil gerne være med til at gøre en forskel i Danmark. Hver måned giver vi 5.000 kr. til et godt formål. Det kan være den lokale idrætsforening, der mangler nye bolde, det kan være hjælp til de hjemløse, til børnetelefonen eller noget helt andet.

Vores dygtige medarbejdere står klar til at hjælpe jer

Alex Jensen

Salgsdirektør, Detail

Henrik Sørensen

Distriktschef, Midt-/Sydjylland og Fyn

Vores dygtige medarbejdere står klar til at hjælpe jer

Er du på udkig efter en leverandør til jeres vin. Vi har over 700.000 flasker vin på lager og er altid klar til at hjælpe. Kontakt os i dag

×