Velkommen til Vietti – fra toppen af Piemonte - Vinforsyning

Velkommen til Vietti – fra toppen af Piemonte

Viettis vingård er beliggenhed i Castiglione Falletto i hjertet af Langhe på toppen af Piemonte. Vinhuset er både kendt for sine fantastiske Barolo vine og specialdesignede, originale kunstneretiketter.

Vores smagspanel var ikke i tvivl, da de smagte på vinene og besluttede de skulle indgå som del af sortimentet. ”Hvis man skulle lave en top 5 over de bedste producenter i Barolo, ville Vietti utvivlsomt være iblandt,” fortæller Thomas Sivholm. Og han er dermed enig med flere af verdens førende vinanmeldere.

Vi har i dag følgende vine fra Vietti i vores sortiment:

  • 2019 ARNEIS ROERO DOCG
  • 2017 LANGHE NEBBIOLO “PERBACO” DOC
  • 2017 BARBERA D’ALBA ”TRE VIGNE”
  • 2017 BARBERA D’ALBA “VIGNA SCARRONE” DOC
  • 2016 BAROLO “CASTIGLIONE” DOCG
  • 2016 BAROLO “ROCCHE DI CASTIGLIONE” DOCG (100p Wine Advocate, RP)
  • 2016 BAROLO “RAVERA” DOCG (100p Vinous, Galloni)
  • 2019 MOSCATO D’ASTI DOCG

Historien bag
Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo. 1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender Alfredo Currado, der var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken Rocche di Castiglione), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo.

Sønnen Luca Currado og dennes hustru Elena overtog sidenhen firmaet og fortsatte Alfredos livsværk med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i topklasse. I 2016 blev Vietti solgt til familien Krause. Det blev i forbindelse med handlen aftalt, at både Luca Currado og svogeren Mario Cordero uændret skal drive firmaet videre, så de dermed kan fortsætte og udvikle Vietti-familiens livsværk.

Løbende overgang til økologisk dyrkning
Nebbiolo-druerne til vinhusets vine hentes normalt hovedsageligt på vinmarken ”Ravera” i Novello. I 2016 indgik der også Nebbiolo-druer fra parceller, som ligger i 10 ud af de 11 kommuner i DOCG Barolo. Alderen for vinstokkene varierer fra 9 til 42 år, og de fleste parceller er i overgang til økologisk dyrkning.

Originale værker bag specialdesignede etiketter
Det er ikke kun vinen fra Vietti, som er rene mesterværker. Siden 1974 har vinhuset anvendt specialdesignede originale værker (fx litografier og linoprint) som etikette på husets top cuvee. Hver årgang har sin egen kunstner. Viettis andre vine har ligeledes smukke og kunstneriske etiketter.

×