ZWEIGELT ØKO Niederösterreich, Jurtschitsch Sonnhof

Distrikt

Niederøsterreich. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Om produktet

Druen Zweigelt er i dag Østigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt ”opfundet” netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesortene Blaufränkisch (frugt) og St. Laurent (struktur). Vine lavet på Zweigelt minder lidt om Beaujolais vine... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Østrig

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 00401312135

EAN Nr 9007951217571

Druer 100% Zweigelt

Lagring 20 mdr. på store brugte træfade.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Distrikt

Niederøsterreich. Læs mere om distriktet

Producent

Jurtschitsch Sonnhof. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druen Zweigelt er i dag Østigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt ”opfundet” netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesortene Blaufränkisch (frugt) og St. Laurent (struktur). Vine lavet på Zweigelt minder lidt om Beaujolais vine med deres umiddelbar frugtrighed.

De økologiskdyrkede Zweigelt-druer plukkes i slutningen af september og bliver efter en total afstilkning gæret på rustfrie ståltanke i 6-8 dage, hvor vinmasken bliver blandet med mosten to gange dagligt. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 22-24 måneder, normalt på store brugte træfade i Jurtschtischs dybe kældre.

Zweigelt er en liflig, frisk og frugtrig rødvin med sødmefulde toner af kirsebær, ribs og blommer. Det er en meget umiddelbar, delikat og charmerende vin. Den er perfekt til salater, gratinerede retter, kødretter på svine- eller kalvekød. Lige som født til grill.

×