ZINFANDEL ST GEORGES OLD VINES Central Coast, Birichino, Californien

Distrikt

Central Coast. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Om produktet

Zinfandel og Mourvèdre vinstokkene til denne vin blev oprindeligt plantet i 1922 (upodede) og er blevet passet af familien Besson fra far til søn i nu ca. 90 år. Vinmarken 'Besson' ligger på en skråning i den sydlige del af... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05532811435

EAN Nr 899175002076

Druer 17% Mourvedre 83% Zinfandel

Lagring 9 mdr. på franske træfade.

Skruelåg Ja

Distrikt

Central Coast. Læs mere om distriktet

Producent

Birichino. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Zinfandel og Mourvèdre vinstokkene til denne vin blev oprindeligt plantet i 1922 (upodede) og er blevet passet af familien Besson fra far til søn i nu ca. 90 år. Vinmarken ‘Besson’ ligger på en skråning i den sydlige del af Santa Cruz Mountains, hvor der er store forskelle mellem dag- og nattemperaturer. Det giver længere modning men til gengæld mere aromatiske og harmoniske vine. Vinstokkene ligger dog 50 m. for lavt til, at den kan bære AVA Santa Cruz Mountains og må derfor nøjes med den mere beskedne betegnelse, AVA Central Coast.

Med årgang 2014 har man introduceret Mourvèdre (17%) af samme oprindelse i blandingen, i en årgang, hvor man i øvrigt pga. skimmel og svamp på druerne, var nødt til at efterlade næsten halvdelen af klaserne tilbage under høsten. De druer, man tog ind, var til gengæld utroligt koncentrerede og gav fremragende vine. Efter en total afstikning af druerne foregik gæringen på ståltanke. Vinen blev til sidst modnet på neutrale fade i en relativ kort periode på 9 måneder. Vinen er aftappet uden filtrering.

Zinfandel Saint Georges har en intens, blank, rubinrød farve. Både i duften og i smagen finder man aromaer af mørke bær og frugter som kirsebær, brombær og blommer samt mørke krydderier. Vinen slutter sprødt og med en fin harmoni mellem styrke, alkohol og finesse. Man fornemmer fint Mourvèdres koncentrerede frugtsødme.Server den til and, kalv, svinekød eller lam samt til pasta- og risottoretter.

×